100 km na bruslích a k tomu pomáhat?

100 km na bruslích a k tomu pomáhat?

Publikováno: St, 23.08.2017

Další ročník závodu 100 pro Adru je za dveřmi! Tak si užijte v neděli 10. září den plný sportu, napětí a adrenalinu na březích přehrady Olešná ve Frýdku-Místku!

Inline závod 100 pro Adru je určen především amatérům z řad veřejnosti. Závod probíhá ve dvojicích, která může být složena ze členů stejného nebo opačného pohlaví. Délka závodu je cca 100 km, tzn. 22 kol celkem. Každý z dvojice musí ujet minimálně 1 kolo, a střídání záleží jen na vašem uvážení.

Pro děti je nachystaný doprovodný program a závod na bruslích, který odstartuje maskot SPOX. Po ujetí vzdálenosti 500 m, je v cíli čeká odměna. Pro ratolesti účastníků je zajištěno hlídání.

Registrovat se můžete online na www.100proadru.cz, online registrace končí 30.8. 2017 ve 20.00 hodin. Možnost přihlášení bude také ještě i na místě v den konání akce.

A proč 100 pro Adru?

Dobrovolnické centrum ADRA ve Frýdku-Místku od podzimu roku 2015 zahájilo projekt „Dobrovolníci v domácnostech seniorů“. Vybraní a proškolení dobrovolníci Adry tak mohou doprovodit seniory k lékaři, do obchodu, podpořit jejich možné kulturní zájmy návštěvou divadla, výstavy či kavárny, nebo jen tak procházkou v parku. Mimo to mohou  seniorům zpříjemnit také jejich čas návštěvou doma. Pořadatelé proto chtějí závodem pomoci potřebným, alespoň symbolickou stovkou z každého vybraného startovného a pomoci tak při realizaci provozu tohoto dobrovolnického programu.