10 000 jarních kroků v Beskydech. To je výzva!

Publikováno: Ne, 02.04.2023

Deseti tisíc kroků u nás v Beskydech nebude žáden problém. To už víte :). Magický počet kroků odpovídá zhruba 7,5 kilometru. Ve skutečnosti však stačí mnohem méně, aby byl organismus odolnější. Důležitější než objem je spíše pravidelnost, svižné tempo a příjemné prostředí. To v Beskydy splňují. 

Ať už se účastník rozhodne chodit nebo běhat, všechny aktivity je možné v rámci výzvy měřit na jakémkoliv zařízení. Pro větší přesnost ale doporučujeme chytré sportovní hodinky. Výzva má také vlastní aplikaci, ve které lze aktivity zaznamenávat, párovat s chytrými hodinkami, nebo prohlížet statistiky. 

Za nachozené kroky se sbírají body (starší a lidé s vyšším BMI jsou zvýhodněni) a účastníci mohou (ale nemusí) soutěžit za své město nebo tým (partnerský nebo až 10členný). Speciálně výzva myslí také na firmy a školy, kde spolu třídy či firemní týmy soutěží proti jiným školám a firmám, což utužuje třídní i pracovní kolektiv. 

Účast ve výzvě je zdarma. Pořadatelem výzvy je spolek Partnerství pro městskou mobilitu z.s., který se zabývá tématem rozvoje udržitelné městské a regionální mobility a zvyšováním kvality veřejných prostranství. Významným spolupořadatelem akce jsou zapojená města a kraje, která pořádají lokální vyhlášení a komunikují se svými účastníky. Více informací o výzvě, jejích ambasadorech i zajímavostech o chůzi najdete na www.desettisickroku.cz.

Zapojte se také. U nás v Beskydech se vám bude výzva plnit fantasticky!