Tiskové zprávy

Poprvé v historii navštívilo Moravskoslezský kraj přes milion turistů

Publikováno: Čt, 13.02.2020

V roce 2019 přijelo na Severní Moravu a Slezsko přes milion návštěvníků. Poprvé v historii se v hromadných ubytovacích zařízeních regionu ubytovalo 1 013 461 hostů. Celkový počet turistů tak meziročně vzrostl o 2,8 procenta. Průměrně se u nás zdrželi 2,8 noci.

Turistická informační centra Beskyd soutěžila v anketě o nejoblíbenější infocentrum roku 2019

Publikováno: Po, 11.11.2019

Beskydská turistická informační centra se stala nejoblíbenějšími v Moravskoslezském kraji v Anketě "Oblíbené turistické informační centrum roku 2019", jejímž vyhlašovatelem je Asociace turistických informačních center ČR.

Zástupci turistických informačních center Beskyd pokřtili nový informační materiál

Publikováno: Po, 16.09.2019

V těchto dnech se dostává na pulty turistických informačních center Beskyd nový tištěný materiál Beskydy pěšky. Mapuje 31 známých i méně známých výletů napříč turistickou oblastí Beskydy-Valašsko. Celkem nabídne na 360 km značených tras. Výlety jsou vhodné i pro rodiny s dětmi s kočárky. Zástupci turistických informačních centrech ho ve čtvrtek 12.  9. 2019 pokřtili na své infocestě.

Beskydy lákají stále více, líbí se i cizincům

Publikováno: Pá, 02.08.2019

Beskydy lákají stále více návštěvníků. Za posledních pět let jich přibylo o 51,5 procenta více, meziročně o bezmála 19 procent. V celé ČR se meziročně ubytovalo o 6,9 procenta turistů více. „Je vidět, že se naše oblast na dynamice turistického ruchu zřetelně podílí. V absolutních číslech jde o nárůst počtu ubytovaných turistů od roku 2013 na zhruba 531 tisíc lidí za rok,“ uvedla Monika Konvičná, ředitelka Destinačního managementu Beskydy-Valašsko. 

Radegast patří v šetření s vodou k nejlepším na světě. Na výrobu jednoho půllitru piva potřebuje jenom 1,26 litru vody

Publikováno: Po, 03.06.2019

Sucho a nedostatek vody je velkým problémem posledních let. Velká výzva je to především pro zemědělské a průmyslové podniky. Pivovar Radegast je ve snižování spotřeby vody a dopadů výroby na životní prostředí světovou špičkou. Za posledních 10 let nošovický pivovar investoval do vodohospodářských projektů desítky milionů korun a během tohoto období snížil spotřebu vody téměř o 40 %. V roce 2018 spotřeboval na výrobu 1 hl piva pouze 2,51 hl vody, což je téměř na hranici technologických, provozních a ekonomických možností.