Krajová gastronomie

Čaje Mamma Tea

Čaje Mamma Tea jsou vyráběny z bylin, které jsou pěstovány na Morávce nebo natrhány ve volné přírodě Beskyd. Jsou sbírány ručně, nezozemílají se na příliš malé části a výsledkem je kvalita, která je vidět.

Příborská šifle

Medové pečivo opředené spoustou odhadů, mýtů a nepravd se peče dle receptu za začátku minulého století. Šifle se pečou z pšeničné hladké mouky, medu (na kg mouky půl kilogramu medu), vajec, cukru a koření. Perníky se sice dříve pekly hlavně z žitné mouky a med byl často i pro svou nedostupnost nahrazován syrobem, ke slavnostním příležitostem se ale používala mouka pšeničná a hodně kvalitního medu.

Jak šmakuje Moravskoslezsko

Projekt Jak šmakuje Moravskoslezsko je zaměřen na podporu gastroturistiky v Moravskoslezském kraji. Hlavní myšlenkou tohoto projektu je vrátit typické regionální speciality na jídelní lístky zdejších restaurací. "Jak šmakuje Moravskoslezsko" vzniklo již na počátku roku 2011 a díky svému zaměření si získalo mnoho příznivců. Každý rok se koná pravidelně i velký gastrofestival Jak šmakuje Moravskoslezsko.

Likér Lysá hora

Lahodný bylinný likér sladko-hořké chuti, jehož základ a výjimečnost tvoří ovocný destilát a jedinečná skladba bylin.

Medový dort Marlenka

Ochutnejte medový zázrak z medu, staroarménský dort Marlenku, který se vyrábí ve Frýdku-Místku! A dokonce se můžete podívat na její výrobu!

Štramberské uši od Hezounů

Perníkový cukrářský výrobek s medem a tajnou směsí koření. Receptura je chráněna a výrobek mohou vyrábět a prodávat jenom obyvatelé Štramberku, kteří vlastní licenci.

Hukvaldské koláčky a Sklenovské preclíky

Na Hukvaldech to voní tradičními sladkými koláčky a sklenovskými preclíky.