Živé betlémy mají v Beskydech tradici

Živé betlémy mají v Beskydech tradici

Publikováno: Čt, 19.12.2013

Města a obce pod Beskydami navodí vánoční atmosféru živými betlémy a vy si tak můžete připomenout příběh o narození Ježíška. A kam se tedy můžete vydat?

Ve čtvrtek 19. 12. 2013 v 16.00 hod. vystoupí na náměstí Míru ve Frenštátě pod Radhoštěm divadelní soubor ZVONEK CVČ Astra, ve spolupráci s MěKS Frenštát p. R. a farmou Zlý, s vánoční lidovou hrou o narození Ježíška. Tentokrát příběh zahraje dětský divadelní soubor Betlém podle moravsko-slezských lidových vánočních her v úpravě Evy Tálské z divadla Husa na provázku v Brně (www.frenstat.info).

O víkendu 21. a 22. prosince se můžete vydat do Dřevěného městečka v Rožnově pod Radhoštěm. Od 17.00 hodin je pro vás připravena lidová hra o narození Ježíše podle Evangelia sv. Matouše. V programu se návštěvníkům představí tanečníci, muzikanti a zpěváci ze souborů Javořina, Radhošť, Soláň, Malý Beskyd, cimbálová muzika Ondřejníček, Žesťový kvintet, družina Tří králů na koních, slovem provází Zuzana Vašková (www.vmp.cz).

O zlaté neděli, tj. 22. prosince, přijďte na náměstí Svobody v Místku. I zde je pro vás připraven příběh, který bezesporu patří k vánoční atmosféře. Živý Betlém v podání divadla z Kozlovic se již ve Frýdku-Místku stává tradicí (www.kulturafm.cz).

Na Štěpána se scházejí lidé také ve Frýdlantu nad Ostravicí. Letos to bude již popatnácté. Příběhem ožije zdejší náměstí v 15.00 hod. (www.frydlantno.cz).

Pokud to však máte blíže do Štramberku, tak ve stejný den se můžete vydat zde. V Národním sadě u zastavení č. 1 předvedou tento příběh členové divadelních souborů Pod věží, Kotouč a Dětského divadelního souboru s hudebním doprovodem skupiny Ogaři a Chrámový sbor, Dechovým orchestrem Štramberk a Taneční skupinou Dagmar Jurákové. Zpěvem je doprovodí Mořic Jurečka a Věra Juračáková (www.stramberk.cz).

Posledním městem v turistické oblasti Beskydy-Valašsko, ve kterém ožije tento biblický příběh, je Příbor. Zde můžete na náměstí vyrazit 27. prosince v 17.00 hod. (www.pribor.eu).

Více aktualit a akcí naleznete na webu turistické oblasti Beskydy-Valašsko www.beskydyportal.cz.

Autor/zdroj: www.beskydyportal.cz

Kontaktní osoba: Lucie Talavašková, Destinační management turistické oblasti Beskydy-Valašsko,
tel. 558 436 887, e-mail: talavaskova.lucie@beskydy-info.cz