Zažili jste trochu jiné hory? Tak vyrazte s dětmi do Beskyd!

Zažili jste trochu jiné hory? Tak vyrazte s dětmi do Beskyd!

Publikováno: Út, 30.05.2017

Plánujete rodinnou dovolenou s dětmi? Vydejte se do Beskyd! Právě pro ně budou tyto „velehory“ dokonalým zážitkem!

Výlet s Lašským králem za královnou Beskyd je opravdovým zážitkem

 Lysá hora je nejvyšším vrcholem Moravskoslezských Beskyd. Ale jak na ně dostat ratolesti? To je otázka. Nejlepším způsobem bude zábava. Vydejte se na královnu Beskyd spolu s Lašským králem a jeho doprovodem! Výstup díky zastávkám a zábavě bude jednodušší a příjemnější. Cestou se naučíte písničku, kterou pak využijete při nečekaném překvapení!

Tento netradiční výstup, který získal v letošním roce prestižní cenu cestovního ruchu v kategorii Nejlepší turistický produkt v Beskydech za rok 2016, je ideální pro školní a jiné dětské kolektivy. Objednávky přijímá Beskydské informační centrum Frýdek-Místek.

Největší dětský park na Moravě se vám nebude chtít opustit

Právě zde si užijete den s dětmi ve velkém stylu, na Bílé je to prostě dětský ráj, odkud se jim večer nebude chtít ani odcházet. Tento park najdete ve skiareálu Bílá a je svým zaměřením a vybavením jedinečným na celé Moravě. Děti se vyřádí na tubingové dráze, trampolínách, skákacích hradech nebo kolotočích. Ty nejlepší hrady z písku vytvoří na obřím pískovišti, vyzkouší si život indiánů v indiánské vesnici, zahrají minigolf, zajezdí si na kolech a koloběžkách a vy jako rodiče si odpočinete v odpočinkové zóně. A pokud jim i to vše bude málo, mohou se vydat na pašeráckou stezku nebo navštívit oboru s divokou zvěří.

Do terénu na kolech s celou rodinou

Zažijte si cyklovýlet s vašimi dětmi netradičně. Po celou trasu vás bude doprovázet cykloprůvodce a vy se věnujete dětem, fotografování a užíváte si „family tour“. Cyklističtí experti vás provedou jednoduchými cestami s malým stoupáním i nenáročnými sjezdy. A kde jsou pro vás připraveni? V letním parku na Bílé!

Nahlédněte do příbytků obyvatel beskydských stromů

Vydejte se společně s dětmi prozkoumat koruny stromů! Nejatraktivnější část celé 3 km dlouhé naučné stezky Beskydské nebe v lokalitě Horečky u Frenštátu pod Radhoštěm vás zavede do příbytků místních obyvatel korun stromů. 85 metrů dlouhý vzdušný chodník je jedním z 8 zastavení, které vás provedou po zdejších tradicích, osobnostech, zazvoníte si na zvon ve Zvoničce Strážkyni Beskyd, napijete se z Mařenčiny studánky nebo se projdete po Bosém chodníčku.

Po medvědích tlapkách pod nejvyššími vrcholy Beskyd

Když je třeba, vyleze medvěd i na strom. Běžně ale taky chodí raději po mírných stráních, než aby se vrhal do strmých kopců a kutálel se z prudkých srázů. Stezky po medvědích tlapkách proto vedou k těm nejhezčích místům Beskyd a přitom pohodově. Uvidíte peřeje, vodopády, skály. Vychutnáte si výhledy. Poznáte legendy a tajemství těchto hor. A to vše tak, aby to zvládli malí i velcí.  Pět regionálních značených stezek vás povede po značce medvídka okolím Čeladné, Malenovic a Ostravice, na kterých vám neuniknou ty nejkrásnější výhledy a pět maskotů jednotlivých tras – medvěd, jezevec, krkavec, liška a zajíc vám prozradí poučné informace z jejich života.