Závodníci „adidas 24 hodin kolem Olešné“ objeli dvakrát zeměkouli

www.inline24.cz

Publikováno: Po, 24.06.2013

Závodníci extrémního závodu na in-line bruslích „adidas 24 hodin kolem Olešné" objeli dvakrát zeměkouli. Celkově najeli 18 792 okruhů, a to je 84 564 km.

V závodu bylo registrováno 584 závodníků, o 418 více než loni (3kát více než loni). O titul Mistrovství ČR v in-line maratonu dvojic bojovalo 29 týmů, to je 58 závodníků. Nejvíce závodníků bylo registrováno v kategorii HOBBY, která je určená široké sportovní a laické veřejnosti, to znamená těm, kteří nejsou registrovaní v žádných sportovních oddílech a klubech. Hobíci měli celkově v závodu převahu, registrovalo se jich 366.

Výsledky letošního ročníku naleznete na www.inline24.cz.

Perličky ze závodu:

Nejstarším závodníkem 67 letý Emil Trombík z Písku a nejmladší 15 letá Karolína Šablaturová spolu s o 14 dní starší Žanetou Stránskou z týmu Rohožka z Frýdku-Místku.

Nejrychlejší kolo: Vojtěch Pospíšilík, 7:21 min (tým Tempish inline team myšáci)

Obdiv si zaslouží tým Čert a Káča z Frýdlantu nad Ostravicí ve složení Jiří Bubeník a Renata Vrablová. Jiří stál před závodem na bruslích pouze 3krát, a i když měl svůj styl, nikoho na bruslích nebrzdil. Touha vyzkoušet si extrémní závod byla tak silná, že ho motivovala k zakoupení bruslí a přihlášení se do závodu. Obdiv zasluhuje i jeho kamarádka, která ho v jeho odhodlání podpořila a šla do závodu s ním. Tato dvojice byla stále na trase, vůbec neodpočívala, a ve své kategorii se umístila na páté pozici z devíti.

Porušení pravidel povinné výbavy v rámci pozdního nasazení čelovek a nerespektování výzev pořadatelů odnesly některé týmy časovým postihem.

Servismani z firmy Temspish odstranili závady na více jak stovce bruslí, nejčastěji utahovali a prohazovali kolečka.

V obležení byl od začátku závodu masážní stánek Hot&Cold, do kterého zavítalo přes 500 závodníků na uvolňující masáž.

Po dvanácti hodinách vzdaly závod jen tři týmy, a to zejména ze zdravotních důvodů.

Záchranáři ošetřili přes stovku závodníků s odřeninami, ke kterým docházelo v rámci předávání štafety a následně i ve spojitosti s předjížděním. Některé karamboly vypadaly opravdu hrůzně, naštěstí k žádnému vážnějšímu úrazu, než byl zlomený palec na ruce, nedošlo. S přibývajícími hodinami a ujetými kilometry závodníky začaly trápit zejména otlaky a bolesti kolen. Někteří z nich právě z tohoto důvodu ze závodu odstoupili. V jednom případě nedoporučili závodníkovi pokračovat z důvodu astmatického záchvatu. K ránu hlásili záchranáři také několik případů předávkování magnesiem, které běžně potlačuje křeče z přepětí. Když se ale člověk předávkuje magnesiem, tak naopak křeče podpoří.

Zdroj: Jana Matějíková