Zástupci turistických informačních center si předali cenné informace

Zástupci turistických informačních center si předali cenné informace

Publikováno: St, 12.04.2017

V úterý 11. dubna 2017 se v hotelu Odra v Ostravici sešli zástupci turistických informačních center působící v turistické oblasti Beskydy-Valašsko s cílem předat si vzájemně informace o nových produktech a aktivitách, které mohou návštěvníci očekávat v nové turistické sezóně.

„Na setkání se sešli zástupci klíčových turistických informačních center měst Příbor, Nový Jičín, Frýdek-Místek, Frenštát pod Radhoštěm, Čeladné a Hukvald, aby se vzájemně informovali o novinkách, které v jejich lokalitách nabízí, kdo je produkuje a čím jsou pro turisty zajímavé. Každé centrum mělo připravenou prezentaci včetně obrazového doprovodu, velmi cenné informace přišly ze strany Hukvald,“ shrnuje ředitelka Destinačního managementu turistické oblasti Beskydy-Valašsko Monika Konvičná a současně dodává: „Jedním z bodů bylo také naznačení potřeb vzájemné spolupráce, jednak mezi samotnými informačními centry, a jednak mezi informačními centry a destinační společností, abychom co nejefektivněji předávali informace turistům.“

Současně došlo i na téma veletrhy v roce 2018, jejich přípravu a vzájemnou koordinovanost při personálním zabezpečení. Velmi cenné informace si informační centra vyměnila také u tématu zavádění elektronických pokladen.

„Všechny účastnice workshopu se ve finále shodly na jednom. Další podobná setkání jsou velmi potřebná a důležitá pro kvalitní spolupráci a vzájemnou podporu rozvoje cestovního ruchu v celé turistické oblasti potažmo v jednotlivých městech,“ hodnotí setkání Monika Konvičná.

V závěru setkání byli všichni zúčastnění pozváni ředitelkou destinační společnosti na již VI. ročník Fóra cestovního ruchu turistické oblasti Beskydy-Valašsko, které se bude konat v úterý 9. 5. 2017 v Kulturním domě v Příboře a současně i na připravovaný seminář první pomoci se zážitkem účastníka s vysoce praktickými radami, které pro turistická informační centra organizuje destinační management.

Prezentace jednotlivých turistických informačních center

Příbor

Frýdek-Místek

Nový Jičín

Hukvaldy

Frenštát pod Radhoštěm