Výstava zájmové umělecké činnosti představí místní umělce

Výstava zájmové umělecké činnosti představí místní umělce

Publikováno: So, 02.07.2016

V sále hotelu Freud v Ostravici se v první polovině července uskuteční tradiční Výstava zájmové umělecké činnosti, kterou pořádá Výtvarná skupina Petra Bezruče. Také letošní, v pořadí už 44. ročník výstavy, má svůj jedinečný záběr. Návštěvníci uvidí díla tradičních vystavovatelů, např. malíře a řezbáře Jana Satiny, malby Aleny Světlíkové, Tomáše Večeři či Jarmily Janečkové, polodrahokamy Vladimíra Machka či paličkovaní Věry Bedrunkové. Stanislav Gorný představí své dřevořezby, Eva Vránová vitráže ze skla. K vidění budou i neobvyklé šperky z betonu paní Kšinanové či umělecké drátkování paní Karly Kopcové.

Výstava návštěníkům nabízí unikátní příležitost setkat se s velkým množstvím oborů lidské činnosti tak, jak lidé žijící v Beskydech a Pobeskydí ztvárňují a vidí prostý, někdy drný, ale vždy bohatý a zajímavý život v horách.

Slavnostní zahájením provede v sobotu 2. července v 10.00 hodin lašský král Zdeněk Vilém Krulikovský za doprovodu cimbálové muziky Kotci. Součástí programu bude i tradiční vystoupení folklórního souboru Grunik. Výstava potrvá do 16. července, sál s uměleckými exponáty bude otevřen denně od 9 do 12 a od 13 do 17 hodin.

Zdroj: Frýdeckomístecký patriot