Vyrazte na jaře s průvodcem na prohlídky historických částí měst Frýdku-Místku a Frýdlantu n.O.

Vyrazte na jaře s průvodcem na prohlídky historických částí měst Frýdku-Místku a Frýdlantu n.O.

Publikováno: Út, 30.04.2013

Pojďte s námi poodhalit roušku historie a nahlédnout do minulosti měst Frýdku-Místku a Frýdlantu nad Ostravicí. Každé z těchto měst si i přes změny, které v průběhu let  prodělaly, si zachovalo  svůj historický ráz a mnohá místa v nich dodnes skrývají svá četná tajemství a tajemné příběhy.

Beskydské informační centrum i letos na jaře pro vás připravilo komentované prohlídky po historických částech měst Frýdku-Místku a Frýdlantu n.O.

Historická část Frýdku

Trasa prohlídky konané 11. května 2013:

Zámecké náměstí - nádvoří frýdeckého zámku – ulice Hluboká – Bazilika Minor - kostel sv. Jana Křtitele

Trasa prohlídky konané 1. června 2013:

Zámecké náměstí - Radniční ulice - Těšínská ulice - Třída T.G.Masaryka - Husova ulice - kostel Českobratrské církvě evangelické

Historická část Místku

Trasa prohlídky konané 25. května 2013:

náměstí Svobody - kostel sv. Jakuba Většího - Stará pošta - památník 8. pěšího pluku – sladovna - bývalá městská radnice a spořitelna - kostel sv. Jana a Pavla

Trasa prohlídky konané 15. června 2013:

náměstí Svobody - Malé náměstí - Smetanovy sady - hřiště pod Sokolíkem - budovy knihovny a Policie v Místku - Palackého ulice - kostel Všech svatých

Historická část Frýdlantu

Trasa prohlídky konané 4. května 2013:

Kadlčákova ulice – Galerie uměleckého smaltu a litiny – parčík - náměstí - kostel sv. Bartoloměje – socha Partyzána - kaple v bývalém klášteře (nynější Domov pro seniory)

Každá prohlídka trvá  1,5 – 2 hodiny, v jejímž průběhu seznámí průvodce účastníky s historií města, současností, přiblíží jim atraktivity města, které mnohdy míjejí bez povšimnutí a také s místními rodáky, kteří Frýdek-Místek a Frýdlant n.O. proslavili. Jako zpestření je připraveno ražení mincí. Každý si bude moci vlastnoručně vyrazit pamětní minci Regionu Beskydy.

Prohlídky se konají vždy od 9.30 hodin. V případě velmi nepříznivého počasí se Den s průvodcem nekoná, sledujte proto webové stránky www.beskydy.com. Vstupné ZDARMA.