Vydejte se na pochod po místech spojených s Leošem Janáčkem

Vydejte se na pochod po místech spojených s Leošem Janáčkem

Publikováno: Čt, 05.05.2016

Už popětatřicáté můžete coby turisté jít o víkendu na dálkový pochod po okolí Hukvald. Akce vede po místech spojených se životem Leoše Janáčka. Ten v Hukvaldech svého času doslova prošlapal každý kout.

Pochod organizují členové z Klubu českých turistů a účastníky zavedou právě na místa spojená s životem Leoše Janáčka. Mimochodem, sám Janáček byl prý poměrně zdatný turista, který rád chodil na procházky kolem Hukvald.

„Byl to velký chodec a také rád cestoval. Lidé, kteří ho tady potkávali, sice říkali, že byl introvert, takže se moc nebavil. Odešel odtud velmi mladý, takže neměl nějaké hlubší vazby třeba na spolužáky,“ říká Tomáš Elbel z KČT.

Jedním z důležitých zastavení na trase turistického pochodu Po zarostlém chodníčku je Památník Leoše Janáčka. „Sem turisté přicházejí od nedalekého koupaliště a potom stoupají do kopce na hrad. Tady je místo, kde Janáček koupil domek a v závěru života jezdil, tvořil,“ dodává Elbel.

Letos už bude 35. ročník pochodu. Půjde se v sobotu a zájemce čeká 15 kilometrů se spoustou zážitků. „Rádi vzpomínáme na každý ročník, který se podaří. Když je na lidech vidět, že jsou spokojeni, že jsme jim opravdu nabídli to nejzajímavější na té trase, co jsme jim mohli nabídnout,“ říká za pořadatele Drahoslav Koval. 

Start a cíl: Hostinec Na koupališti na Hukvaldech. Start od 7:30 do 10:00 hodin. Ukončení pochodu v 16:00 hodin.

Zdroj: www.rozhlas.cz