Víte, co je to popelec? Přijďte na Velikonoční Den s průvodcem a dozvíte se víc

Víte, co je to popelec? Přijďte na Velikonoční Den s průvodcem a dozvíte se víc

Publikováno: Po, 23.03.2015

K tradicím ve Frýdku-Místku a Frýdlantu n. O. již neodmyslitelně patří Dny s průvodcem, které pořádá Beskydské informační centrum Frýdek-Místek, p. o. A jelikož se blíží Velikonoce, připravilo pro vás i v letošním roce Velikonoční Den s průvodcem. Přijďte se proto dozvědět více o tomto jarním svátku, všichni jste zváni v úterý 31. 3. 2015 do Frýdlantu n. O. a ve středu 1. 4. 2015 do Frýdku-Místku.

V úterý 31. 3. 2015 zavítá Velikonoční Den s průvodcem do Frýdlantu n.O. Sraz účastníků bude v 15.00 hodin před Kulturním centrem a následovat budou zastavení v Galerii uměleckého smaltu a litiny, v Janáčkově parku, na náměstí, v kostele sv. Bartoloměje a prohlídku ukončíte v kapli v nynějším Domě pro seniory, která je věrnou napodobeninou chrámu sv. Pavla v Římě.

O den později, tj. ve středu 1. 4. 2015, se uskuteční Velikonoční Den s průvodcem ve Frýdku-Místku, konkrétně v místecké části. Zde bude sraz účastníků také v 15.00 hodin u kostela sv. Jakuba. Postupně navštívíte také kostel Všech svatých a kostel sv. Jana a Pavla, kde bude prohlídka ukončena.

V průběhu obou akcí vám průvodce více přiblíží, co jsou to Velikonoce, jak se nazývají období, která Velikonocím předcházejí, co je to masopust a proč vznikl, co je to popelec, proč o Velikonocích odlétají zvony do Říma, jaké bylo slavení Velikonoc a velikonoční zvyky na Frýdeckomístecku v minulosti a spoustu dalšího.

Na jaře budou pro vás připraveny Dny s průvodcem plné novinek. Průvodce vás provede novým okruhem po historické části Frýdku a také se vydáte po stopách textilek ve Frýdku-Místku. I letos se můžete těšit na prohlídku s názvem Nádherné stopy historie aneb poznej více erby, busty a sochy našeho města, tentokrát v místecké části. Aktuální termíny akcí naleznete na webových stránkách Beskydského informačního centra Frýdek-Místek, p. o. www.beskydy.com.