Velikonoční neděle na Pustevnách bude patřit především dětem

Velikonoční neděle na Pustevnách bude patřit především dětem

Publikováno: St, 05.04.2017

Velikonoce jsou hned po Vánocích jedny z nejkrásnějších svátků v roce. A Pustevny jsou zas jedním z nejpřitažlivějších míst v Beskydech. To je kombinace, které se nedá odolat. Příroda se probouzí ze zimního spánku, všichni se snaží načerpat energii ze svítícího sluníčka, a proto se mohou návštěvníci Beskyd o Velikonoční neděli 16. dubna vydat právě tady.

Pustevny oslaví příchod jara akcí Velikonoční neděle na Pustevnách, která proběhne v době mezi 10. a 15. hodinou. Akce určená především rodinám s dětmi slibuje bohatý program. Už po příchodu na vrchol Pusteven, na který se mohou turisté dostat lanovkou, pěšky, na kole nebo autem, je přivítá velikonoční maxi zajíček. Děti se pak odtud mohou vydat na Zajdovu stezku. „Děti, které přijedou lanovkou, obdrží kartu pro absolvování stezky v pokladně lanovky, příchozí z druhé strany si mohou kartičky vyzvednout v horní stanici lanovky za 30,-Kč. V průběhu stezky na ně čeká pět zastávek, na kterých si budou moci namalovat kraslici, naučí se velikonoční říkanky a písničky, vyzkouší si překážkový běh okolo pomlázek nebo se budou trefovat velikonočními vajíčky do košíků. A na závěr stezky na všechny čeká překvapení,“ přibližuje některé ze stanovišť event manažerka Dita Korčák Hrtusová.

Celý den doplní na Pustevnách velikonoční jarmark, na kterém si budou moci návštěvníci zakoupit lokální dobroty, perníčky či jarní dekorace.

Pro více informací sledujte webové stránky www.pustevny.cz a Facebook Pusteven. V případě nepříznivého počasí může být akce zrušena.