Velikonoce ve městě budou veselé

Publikováno: St, 27.02.2013

Statutární město Frýdek-Místek oslaví i letos svátky jara. Místecké náměstí Svobody bude od 28. do 30. března vždy od 10 do 17 hodin patřit velikonočnímu jarmarku s bohatým doprovodným programem pro všechny bez rozdílu věku, který připravila KulturaFM.

Náměstí zaplní stánky, ve kterých budou prodejci nabízet nejen výrobky s velikonoční tématikou, zejména kraslice, pomlázky, řehtačky, ale také pečené mazance a beránky i něco na zahřátí. Chybět nebude ani zábavný program plný hudby a tanečních vystoupení, divadla a doprovodných akcí, včetně ukázky pasení kachen, ovcí a koz za pomoci pasteveckých psů. Po celou dobu programu bude na náměstí také dětská malířská dílnička a zájemci budou moci zhlédnout ukázky kovářského a zahradnického řemesla.

Velikonoce ve městě budou oficiálně zahájeny ve čtvrtek 28. března v 10 hodin. Na podiu se v tento den představí cimbalové muziky Gajdušek a Slavíček, vystoupí děti z příspěvkové organizace Dětský domov a Školní jídelna Frýdek-Místek a zazpívat přijde i místní písničkářka Hana Kopřivová nebo David Stypka & Bandjeez.

Program bude zajímavý i na Velký pátek a Bílou sobotu. V pátek bude vyhrávat cimbálovka a vystoupí i heligonkář, připraven je koncert kapely Docuku a děti se mohou těšit na pohádku i na Hopsalína. „V sobotu do města zavítá divadlo Kvelb Theatre z Českých Budějovic s představením nazvaném Kára Velikonočních příběhů – Mrskačka, které vychází z velikonočních lidových zvyklostí a tradic, sahajících do dávné historie. Představení vyniká monumentálností pohyblivé scény a rekvizit," řekla ředitelka KulturyFM Marcela Krplová s tím, že program na náměstí Svobody uzavře v sobotu zpěvačka Beata Bocek, která byla nominována na cenu Anděl 2012 v kategorii world music.