Publikováno: Út, 12.07.2016
Na hradech a zámcích se mimo jiné vždy jedlo, pilo a hodovalo. Proto vznikla na hradě Hukvaldy před několika lety dnes velmi oblíbená gastronomická akce, která má svoji tradici již od roku 2006. Někdy s názvem Hukvaldské hradní grilování, nyní to bude v sobotu 16. července Vaření na hradě.
V průběhu sobotního dne budou nabízena jídla dle denní nabídky (5 druhů), ale i speciality z grilu (8 různých jídel) a vždy ještě něco navíc.
Po dobu akce "Vaření na hradě" nebo grilování je nabídka obohacena o:
- grilovaný prstuh
- grilovaná šunková kýta
- grilovaná krkovička
- grilovaná klobása (tmavá, bílá)
- grilovaný kuřecí stehenní steak (všechna masa jsou připravována na dubových třískách)
- grilovaná zelenina - grilovaný hermelín
- grilovaný hradní balíček (kuřecí maso, brambory, koření, česnek a cibule v alobalu)
Zdroj: www.hradhukvaldy.eu