V turistické oblasti Beskydy-Valašsko počtvrté soutěží o nejlepší turistický produkt

V turistické oblasti Beskydy-Valašsko počtvrté soutěží o nejlepší turistický produkt

Publikováno: Po, 07.11.2016

Destinační management turistické oblasti Beskydy-Valašsko, o.p.s., vyhlašuje čtvrtý ročník soutěže o Cenu cestovního ruchu v turistické oblasti Beskydy-Valašsko.

Soutěžní kategorií je „Nejlepší turistický produkt v turistické oblasti Beskydy-Valašsko za rok 2016“. Soutěž je určena jak pro instituce, tak i pro podnikatelské subjekty působící v cestovním ruchu, zúčastnit se mohou města, obce nebo jejich sdružení, provozovatelé cestovních kanceláří, ubytovacích zařízení, sportovišť, provozovatelé turistických cílů, zájmová sdružení právnických osob a organizace neziskového sektoru. Samostatnou kategorií je „Nejlepší počin v cestovním ruchu“, do které nominuje subjekty vyhlašovatel soutěže.

Poprvé byla cena o nejlepší turistický produkt vyhlášena v roce 2013, vítězem prvního ročníku soutěže se stala rozhledna Velký Javorník. O rok později cenu získal TOP dětský letní park & TOP zimní dětský park v Bílé, který byl oceněn za inovativnost a atraktivnost. Za rok 2015 si cenu odneslo Město Frenštát p. R. za areál Horečky s naučnou stezkou Beskydské nebe. Jako nejlepší počin v cestovním ruchu za rok 2015 byla vyhlášena nově otevřená Bezručova chata na Lysé hoře.

Smyslem soutěže je zviditelnit výjimečné počiny, upozornit na novinky, zlepšovat nabídku a zvyšovat úroveň služeb v cestovním ruchu a co je nejdůležitější – motivovat subjekty k přípravě produktové nabídky a podpořit konkurenceschopnost turistické oblasti Beskydy-Valašsko.    

Co bude odborná porota hodnotit? Nápaditost produktu, využití infrastruktury cestovního ruchu, propojení několika služeb či provozovatelů, kvalitu marketingu a celkový přínos pro rozvoj turistické oblasti Beskydy-Valašsko.

Podrobné podmínky soutěže naleznete ZDE.

K přihlášení nejlepšího turistického produktu slouží přihlašovací formulář ZDE, v němž je nutné co nejvýstižněji produkt popsat.

Nominace bude přijímat Destinační management turistické oblasti Beskydy-Valašsko, o.p.s. do 28. února 2017. Slavnostní vyhlášení výsledků se uskuteční na jaře 2017 na Fóru cestovního ruchu turistické oblasti Beskydy-Valašsko.