V sobotu zahájila provoz nová sjezdovka pro děti

Publikováno: Po, 17.12.2012

Tu vybudovali za přispění města Frenštátu pod Radhoštěm členové místního skokanského oddílu. Sjezdovka se nachází v prostoru mezi doskočišti velkého a středního můstku. Jako první se po sjezdovce projel 86 letý František Pitucha, dvojnásobný mistr Československa ve sjezdovém lyžování z roku 1951 a 1952.

Pořadatelé se rozhodli, že místo stříhání pásky, které k takovéto slavnostní události jistě patří, dojde k jejímu přetržení v cíli prvním lyžařem. Volba padla právě na sportovní legendu Františka Pituchu, kamarády přezdívaného „Bonza". Při slavnostním prvosjezdu mu dělaly doprovod i dvě mladé skokanské naděje, sedmiletá Klárka a devítiletý Petr. „Bonza je prostě nezmar, má neuvěřitelnou kondici a učebnicový styl jízdy, mezi těma děckama a jím je skoro osmdesátiletý věkový rozdíl, to je neuvěřitelné," komentoval dění předseda skokanského oddílu Roman Klíma. Ten spolu se starostkou města Zdeňkou Leščišinovou držel pod svahem nataženou cílovou pásku. Za mohutného povzbuzování přítomných a zvuku ústřední melodie z filmu Krakonoš a lyžníci projeli všichni tři prvosjezdci, protrhli cílovou pásku a sjezdovka byla otevřena.

Od této chvíle je sjezdovka k dispozici nejen malým sportovcům, ale také široké veřejnosti. Díky společnému úsilí skokanů na lyžích a města se podařilo uskutečnit další krok k oživení Horeček a také otevřít Areál skokanských můstků Jiřího Rašky široké veřejnosti. Už 9. února 2013 se v areálu uskuteční velká sportovně společenská akce Raškohrátky. Právě nová sjezdovka bude pro Raškohrátky klíčová. A jak to bude s provozem sjezdovky? Provozní doba je v zimních měsících stanovena od pondělka do pátku od 14:00 do 16:00 hodin a přes víkend od 9:00 do 16:00 hodin. Děti si zde mohou užívat dopoledne, nebo odpoledne za 100 Kč a za celodenní jízdné zaplatí 150 Kč. Více informací naleznete na www.skokyfren.cz.

Frenštát sjezdovka

Frenštát sjezdovka

Frenštát sjezdovka2