Turisté do Frýdku-Místku vyrážejí za poznáním i zábavou

Turisté do Frýdku-Místku vyrážejí za poznáním i zábavou

Publikováno: St, 16.07.2014

Širokou paletu turistických atraktivit nabízí návštěvníkům Frýdek-Místek, město na toku řeky Ostravice. Kterou z mnoha místních zajímavostí by si příchozí neměli nechat ujít, jim poradí Beskydské informační centrum.

„Naše služby nabízíme ve třech pobočkách, první se nachází na náměstí místeckém, druhá na frýdeckém a třetí ve Frýdlantu nad Ostravicí,“ uvedla Lucie Talavašková, marketingová manažerka Beskydského informačního centra (BIC).

„Návštěvníkům poskytujeme informace o aktuálním programu jednotlivých kulturních zařízení ve Frýdku-Místku a turistické oblasti Beskydy-Valašsko, dále o možnostech ubytování, zajímavých místech pro pěší turistiku i cyklovýlety, o akcích pořádaných ve městě či například o dopravním spojení. Vydáváme také dvakrát ročně noviny Beskydy tourist info,“ dodala Talavašková.


Aktivity každému na míru

Podle Lenky Kubicové, pracovnice BIC, jsou častými návštěvníky rodiny s dětmi, které se zajímají o možnosti vyžití ve Frýdku-Místku a v přilehlých obcích.

„Každé skupině turistů vytváříme nabídku aktivit na míru, záleží na délce jejich pobytu, stáří dětí a oblasti, která je zajímá. Oblíbeným cílem bývá například frýdecký zámek, Muzeum Beskyd, Aquapark Olešná, milovníci turistiky naopak vyrážejí obdivovat krásy přírody na nedaleké beskydské vrcholy. Velmi populární jsou také cyklobusy a skibusy,“ sdělila Lenka Kubicová.

Mimo rad a tipů, hosté Beskydského informačního centra získají také množství letáků, tištěného průvodce Frýdkem-Místkem, turistické známky či vstupenky na kulturní a sportovní akce. Samozřejmostí jsou také cizojazyčné verze propagačních materiálů a vstřícný přístup personálu.

Poutní místo Hájek láká zahraniční návštěvníky

Frýdek-Místek a jeho okolí jsou také lákadlem pro zahraniční turisty. Jejich častým cílem bývá poutní místo Hájek, které je proslulé svou léčivou vodou.

„S manželem sem jezdíme pravidelně dvakrát ročně. Vždy ochutnáme vodu ze svatého pramene, nahlédneme do kapličky, chvíli posedíme v krásné přírodě a pak pokračujeme prohlídkou několika frýdeckých a místeckých kostelů,“ popsala seniorka Izydora Bierezowska z polských Katowic.

Další informace o turistických atraktivitách naleznete v propagačním videu města Frýdek-Místek - ZDE.

Zdroj: www.novinky.cz