Tipy na víkend z Lašské brány

Tipy na víkend z Lašské brány

Publikováno: Čt, 24.07.2014

Dobývání hradu

Léto je v plném proudu a největší hradní akce sezóny je před námi! Již tuto sobotu se můžete těšit na VIII. ročník dobývání hradu Hukvaldy. Třikrát za den se odehraje bitva, a to v časech 11:00, 14:00 a 16:30 hodin. Chybět nebude dobové ležení, rytíři a krásné dámy ani dobová hudba, dohromady se představí neuvěřitelných sto účinkujících. Během bitev se bude střílet i z palných zbraní, proto je doporučeno své psí miláčky nechat doma.

Beskyd Rallye se v pátek zastaví v Kopřivnici

Nejvýznamnější akce Turzovského veterán klubu - Beskyd rallye - se koná tento rok již po sedmnácté. Čtyřdenní setkání majitelů historických vozidel a spanilá jízda krajinou Euroregionu Beskydy se neobejde bez zastávky ve městě automobilů - v Kopřivnici! Historické automobily si budete moct prohlédnout v pátek v době od 14:30 do 16:30 hodin. Kulturní dům Kopřivnice k této příležitosti připravil doprovodný program, ve kterém v čase 14:45 - 15:45 hodin vystoupí na prostranství před kulturním domem Live music Superheroes feat Ladislav von Kokesch.

Letní hudební akce

Jak jinak si užít krásného letního počasí než pobytem venku? Vyrazit můžete třeba hned v pátek na fotbalové hřiště Bařiny ve Štramberku, kde vám od 20:00 hodin zpříjemní večer Country skupina Cizinci.
A veselo bude také v sobotu. Na Větřkovické přehradě v Lubině se chystá rockový večer se skupinou VAR, který odstrartuje úderem 20. hodiny.
V sobotu se bude pořádně řádit také v Příboře. Na zahradě hasičské zbrojnice se od 19:00 hodin uskuteční II. Benátská noc. K tanci a poslechu zahraje oblíbená hudební skupina TNT a ochuzeni nebudete ani o bohaté občerstvení.
No a pokud bude náhodou pršet nebo bude potřeba se jen zchladit, tak vyrazte do kopřivnické čajovny Mandala, kde si pro vás na sobotu připravili hudební besídku. Začátek je ve 20:00 hodin.

Rozmarné léto na příborském koupališti

Neděle na příborském koupališti slibuje nevšední zážitek. Koná se zde akce s bohatým doprovodným programem ve stylu 1. republiky určená dětem, ale i dospělým. Rozmarné léto aneb Přijď si vyzkúšat lávku přes vodu slibuje soutěže pro děti, vystoupení žongléřů, provazochodců, komediantů i artistů. Program začíná ve 13:00 hodin a děti na něj mají vstup zdarma, dospělí za 50 % běžného vstupného.

Zdroj: www.lasska-brana.cz