Tipy na víkend v Novém Jičíně a okolí

Tipy na víkend v Novém Jičíně a okolí

Publikováno: Čt, 17.07.2014

Valašské Meziříčí – GULÁŠFEST

Akce proběhne v areálu fotbalového stadionu TJ ValMez, v termínu 17. – 19.7.2014 od 10 hod. a nabídne přes 30 druhů gulášů a bohatý doprovodný program.

Více na www.info-vm.cz

Hrad Starý Jičín - JEZDECKÁ OHŇOVÁ SHOW

V pátek 18. 7. 2014 od 20:00 budete mít možnost zábavnou formou spatřit, kterak se válečný kůň a jezdec připravovali ve středověku do boje. Jezdec na koni bude přeskakovat překážky, sekat hlavy, lovit dravou zvěř atd… Po krátké přestávce jezdec znovu nastoupí a předvede Vám úžasnou ohňovou show, při které bude přeskakovat ohnivé překážky, projíždět s koněm ohnivým kruhem atd…

Po celý večer bude zajištěno občerstvení v hradní hospůdce.

Za špatného počasí se akce nekoná. Pokud by byla akce zrušena, budete o tom včas informováni na webových stránkách www.hradstaryjicin.cz.

Vražné – 20. SLAVNOSTI OBCE VRAŽNÉ

V sobotu 19.7.2014 od 9:00 se ve sportovním areálu Vražné konají Slavnosti obce, na kterých mimo jiné v 15:00 vystoupí Zdeněk Izer s Šárkou Vaňkovou, v 17:30 populární slovenská star KRISTÍNA, od 20:00 se můžete těšit na Robbie Williams show, ve 22:30 ohňostroj a večer bude zakončen taneční zábavou v doprovodu kapely Blue Band Company od 22:45.

Více na www.vrazne.cz

Valašské Meziříčí – Poličná, SOUTĚŽ V LETECKÉ AKROBACII OBŘÍCH AKROBATICKÝCH MODELŮ LETADEL

V sobotu 19. 7. 2014 od 9:00 se na letišti v Poličné u Valašského Meziříčí uskuteční soutěž v letecké akrobacii. Sjedou se zde piloti z celé ČR a budou soutěžit ve třech kategoriích.

Více na www.info-vm.cz

Nový Jičín – OPEN AIR FESTIVAL SKALKY 2014

MAJNL DANCE HALL Vás zve na první elektronický festival v oblasti Nový Jičín, který se uskuteční v sobotu 19. 7. 2014 od 18:00 v amfiteátru na Skalkách. Konečně něco co tady chybělo. Žádná vesnická diskoška, ale pořádná OPEN AIR PARTY…

R'n'B | LATIN HOUSE | OLDCHOOL HOUSE | DANCE | CLUB MUSIC | D'N'B

DJ: Lumír Mořkovský aka LumX, LuckyBoy,, Jakub Fuciman, „D“, Icecreamer, Wojki
Více na www.majnldance.cz

Hukvaldy, MEZINÁRODNÍ FESTIVAL JANÁČKOVY HUKVALDY

Závěrečný koncert v neděli 20. 7. 2014 ve 14:00. Účinkuje: Václav Hudeček (housle), Lukáš Klánský (klavír). Program: F. Benda, L. van Beethoven, F. Chopin, L. Janáček, A. Dvořák

Více na www.janackovyhukvaldy.cz

Rožnov pod Radhoštěm – ROZMARNÉ LÉTO

Poetické nedělní odpoledne 20. 7. 2014 v Mlýnské dolině VMP inspirované románem V. Vančury. Pořad je připomínkou zapomenutých rožnovských plováren. Pokusí se navodit atmosféru doby, kdy lázeňští hosté do Rožnova jezdili hlavně na letní sezónu a tyto plovárny hojně využívali.

Nad zemí se projdou provazochodci, uvidíte tance z počátku 20. století, které se můžete i naučit a mladá dechová hudba zpříjemní celé odpoledne.

Více na www.vmp.cz

Frenštát pod Radhoštěm – MODLITBA PRO KATEŘINU HOROVITZOVOU

Frenštátské vlakové nádraží bude v neděli 20. 7. 2014 hostit úspěšný divadelní projekt Vlak Lustig, který netradičně zpracovává literární předlohu spisovatele Arnošta Lustiga Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou. Nejdůležitějším článkem vlaku je divadelní vůz, speciálně upravený jako jeviště na kterém herci Divadla Pod Palmovkou sehrají příběh jehož hlavní hrdinkou je krásná mladá dívka jménem Kateřina Horovitzová, herečka a tanečnice, která se na prahu osvětimské plynové komory vzepřela svému osudu. Vstupné na akci je zdarma. Vstupenky lze rezervovat e-mailem na: vlaklustig@seznam.cz.

Zdroj: www.icnj.cz