Tipy na akce o tomto víkendu

Tipy na akce o tomto víkendu

Publikováno: Pá, 12.12.2014

Pošlete svá vánoční přání Ježíškovi

Město Příbor se již poněkolikáté připojuje k podpoře projektu Český Ježíšek, v rámci kterého vám přináší akci s názvem "Pouštění balónků s přáníčkem Ježíškovi". Možnost poslat svá přání Ježíškovi budete mít v pátek v 15.15 hodin z náměstí Sigmunda Freuda. Balónky s přáním získáte zdarma před akcí. Přijďte si poslat své tajné vánoční přání a staňte se součástí pokusu o překonání rekordu z roku 2008 v počtu vypuštěných balónků v celé ČR!

Kam za vánoční atmosférou

Tak se sněhem jsme se zase rozloučili a blížící se Vánoce připomíná snad jen všudypřítomná výzdoba. Není divu, že některé z nás vánoční nálada stále nechytá. I pro vás však máme řešení! Četné vánoční akce vás do té správné nálady zaručeně dostanou! Tak třeba hned v pátek můžete zavítat do obce Mniší na Svatolucijský průvod spojený s vánočním jarmarkem. Lampiońový průvod vyrazí v 16.00 hodin od Kulturního domu v Mniší a zamíří směrem ke zdejší základní škole, kde se uskuteční zmíněný vánoční jarmark i vystoupení žáků.
Pokud vám stále ještě chybí nějaké vánoční dárky, můžete je pořídit na vánočním jarmarku! Prodej vánočních dekorací, dřevěných hraček, řemeslných výrobků, perníčků, zabijačkových specialit a dalších pochutin pro vás připravili na sobotu na náměstí Sigmunda Freuda v Příboře. Trhy se budou konat od 8.00 do 13.00 hodin a v rámci doprovodného programu se představí děti příborských mateřských a základních škol, folklórní soubor Malá Morava a Morava. V Muzeu a pamětní síni S. Freuda navíc můžete zhlédnout výstavu příborských betlémařů a navštívit tvůrčí setkání pobeskydských betlémářů, kteří budou předvádět rozličné řezbářské techniky.
Milovníci tradičních Vánoc si zase jistě nenechají ujít výstavu betlémů. Ta se koná od pátku do pondělí v Katolickém domě v Kopřivnici. Tato oslava českých Vánoc je ke shlédnutí od 8.00 do 18.00 hodin.
Zajímavý bude jistě i III. adventní koncert v Příboře. V neděli od 17.00 hodin vystoupí ve farním kostele Narození Panny Marie oblíbený dětský pěvecký sbor Ondrášek.

Divadelní nadílka

Vánoce jsou také tradičně spjaté s pečením vánočky. Trošku jinou Vánočku nám nabízí Dům dětí a mládeže v Kopřivnici. Vánočka 2014 s podtitulem "jak si ji upečeme, tak si ji i sníme" představuje již XII. ročník nepostupové přehlídky studentského, dětského a jinak mladého divadla. Přehlídka se koná od pátku do neděle v prostorách DDM a čajovny Mandala. Bližší informace naleznete na webu DDM.

Víkendová nabídka Kina Kopřivnice

Kino Kopřivnice přináší stále nové a lepší vychytávky. Jako vánoční dárek si pro vás připravilo nejen online prodej vstupenek, ale také možnost zakoupení dárkových poukazů na očekávaný snímek 50 odstínů šedi a přímé přenosy metropolitní opery, baletu a výstav.
Tento víkend udělá kino radost hlavně příznivcům Hobita. Ve čtvrtek se odehrála premiéra závěru trilogie Hobit: Bitva pěti armád. Snímek si můžete vychutnat v pátek a v neděli v provedeních 2D i 3D, s českými titulky či dabingem. Vybrat si ten správný termín můžete na webových stránkách kina.
V sobotu vás zde však čeká něco zcela jiného. Od 17.45 hodin kino nabízí přímý přenos z Metropolitní opery v New Yorku. Tentokrát máte možnost shlédnout dílo Richarda Wagnera s názvem Mistři pěvci norimberští. Tuto velkou lidskou komedii bude dirigovat James Levine. Mistři pěvci norimberští je opera o třech dějstvích na libreto psané samotným autorem. Celý děj je založen na skutečných historických postavách pocházejících z Norimberka 16. století v éře reformace. Hlavní postavou opery je Hans Sachs, uznávaný básník a švec. Byl nejen patrně nejznámějším představitelem pěveckých mistrů, ale také jako osoba neobyčejně tolerantní povahy. Navrhl například, aby mistrovské písně jeho norimberského cechu posuzovali nejen čtyři svěření "merkeři", ale také několikrát do roka veřejné posluchačstvo. Příhodu o zásadách mistrů pěvců můžete shlédnout za 300 Kč.

Dobročinná kavárna

Rádi byste před Vánoci pomohli svým bližním? Tak co to udělat originálně a ještě se přitom pobavit? Skautky 4. oddílu Jitřenek Vás v neděli od 10.30 do 15.00 hodin zvou na kávu, čaj, svařák, zákusek a příjemné posezení do malého sálu Katolického domu v Kopřivnici. V uvedené době bude probíhat také prodej ručně vytvořených vánočních výrobků. Posezení zpestří od 14.00 hodin vystoupení křesťanských písničkářů Filipa Many a Víti Rašky. Veškerý výtěžek z této akce poputuje na podporu projektů Adopce na dálku a Pomoc Ukrajině Člověka v tísni.

Zdroj: www.lasska-brana.cz