Terénní triatlon VALACHY MAN už má téměř vyprodáno, nově zahrnuje i závod dětí

Terénní triatlon VALACHY MAN už má téměř vyprodáno, nově zahrnuje i závod dětí

Publikováno: Út, 05.08.2014

Seriál závodů VALACHY TOUR, který na Valašsku pořádá Resort Valachy Velké Karlovice, bude pokračovat v pátek 8. srpna další akcí, terénním triatlonem VALACHY MAN. Uskuteční se tradičně u rekreační nádrže Na Stanoch v Novém Hrozenkově a letos s novinkou – speciální kategorií dětí.

„Máme nesmírnou radost, že zájem o naši akci stále roste. Loni ve VALACHY MANovi startovalo 500 závodníků samostatně či ve štafetě. Letos jsme kapacitu navýšili na 550 a i tak již nyní zbývá posledních pár volných míst. Zájemce upozorňujeme, aby neváhali a využili on-line registrace, která končí již 5. srpna. Bude sice možná ještě i registrace na místě, ale jen do doplnění maximální kapacity. Stejně jako loni se může stát, že někteří opozdilci přijdou zkrátka,“ upozornil prezident VALACHY TOUR Vladimír Sušil.

Terénní triatlon VALACHY MAN se počtem závodníků již loni zařadil mezi největší akce svého druhu v ČR. Jako jeden z mála vsadil na intervalový, nikoli hromadný start, který vychází více vstříc pojetí veřejného závodu pro všechny. „Díky možnosti výběru ze dvou tras různé délky a náročnosti je VALACHY MAN vhodný jak pro rekreační sportovce, tak pro ty, kteří vyhledávají náročnější výzvy. Navíc kdo si netroufá na všechny tři disciplíny – plavání, kolo a běh – může závod absolvovat v tříčlenné štafetě,“ dodal Vladimír Sušil.

Atraktivním zpestřením závodu je možnost srovnat síly s profesionály. V tomto ročníku se objeví na startu mj. Ironman Petr Vabroušek, olympionik a obhájce loňského vítězství Jan Čelůstka, triatletka Aneta Grabmüllerová, která loni vybojovala zlato mezi ženami, nebo biker Ondřej Fojtík, čtyřnásobný vítěz Drásala a dalších prestižních bikových závodů.

Letošní novinkou VALACHY MANa je závod dětí. Zatímco ty nejmenší budou závodit „jen“ v běhu, na starší čeká klasická triatlonová kombinace na kratší trati, celkem 15 kategorií pro věk od 3 do 15 let. Závod se koná pod záštitou České triatlonové asociace a získal status Mistrovství Zlínského kraje v dětském triatlonu 2014. Děti mají startovné zdarma. Ty nejlepší se mohou těšit na hodnotné ceny od Nikonu a od značky Klimatex, která je patronem závodu. Medaile bude připravena pro všechny malé sportovce.

Terénní triatlon VALACHY MAN má již čtyřletou tradici a jeho obliba stále narůstá. Loni se do něj zapojilo již na 500 závodníků samostatně i ve štafetách. Stejně jako loni, i letos jej bude moderovat Stanislav Bartůšek, známý televizní moderátor a sportovní redaktor.

Závodníci na obou trasách nejprve absolvují plavání v přírodním koupališti Na Stanoch. Následovat bude horské kolo okolím blízké přehrady Stanovnice, u delší trasy zpestřené náročnou terénní etapou. Na ní bude vypsána horská prémie GoPro, v níž bude odměněn 5., 44. a 99. závodník v pořadí hodnotnou cenou – sportovní kamerou GoPro. Závěrečnou běžeckou disciplínu absolvují sportovci na cyklostezce Bečva, na delší trase bude zčásti protažena do terénu. Štafety se mohou zapojit pouze do závodu na delší trati.

Vítězové v mužské i ženské kategorii dlouhé trati si mezi sebe rozdělí Prize money Cetelem ve výši 40 tisíc korun. Ceny od sponzorů a partnerů si odvezou i vítězové jednotlivých věkových kategorií na obou tratích. Připraven bude také doprovodný program s tradičním testovacím centrem horských kol Specialized či závěrečnou tombolou.

Trasy VALACHY MANa:
- Dlouhá (350 m plavání, 16 km horské kolo, 4,5 km běh)
- Krátká (250 m plavání, 12 km kolo, 3,6 km běh)
Štafety se mohou účastnit pouze dlouhé trasy.

Bližší informace: www.valachytour.cz

Zdroj: Martina Žáčková, Resort Valachy Velké Karlovice