Soutěžte o odznak Království lašského

Soutěžte o odznak Království lašského

Publikováno: St, 15.05.2013

Kulturně-vlastivědné sdružení "Království lašské" vyhlašuje soutěž o získání turistického odznaku! Úkolem soutěžících bude nejpozději do 31. srpna 2015 navštívit 28 vybraných míst našeho regionu a získat potvrzení - razítko, vstupenku, nebo opsat potřebný údaj do příslušné kolonky záznamníku.

 

 

Půjde o významné lokality jako

Frýdecký zámek,
Slezskoostravský hrad,
Landek - hornické muzeum,
hrad Starý Jičín,
Štramberk,
Hukvaldy,
Lysá hora,
Prašivá
či Radhošť

V záznamníku jsou také zařazeny méně známá, avšak zajímavá místa, která mnohdy zůstávají opomenuta:

muzeum Poodří v Klimkovicích,
muzeum Moravských bratří v Suchdolu,
muzeum vystěhovalectví v Lichnově,
Lašská jizba v Sedlištích,
rodný dům Františka Palackého v Hodslavicích,
Lašské muzeum v Kopřivnici,
rodný dům Sigmunda Freuda v Příboře aj.

 

K 1. květnu 2013 budou záznamníky k dostání (v ceně 30 Kč) v informačních centrech ve Frýdku-Místku, ve Frýdlantě n. O., v Ostravici, v Brušperku, v Ostravě, v Příboře, v Kopřivnici, ve Štramberku a také u našich sponzorů - v restauraci Lašská jizba v Sedlištích, v prodejně Beskydské likérky ve Starém Městě u Frýdku, v hospůdce U bobra v Raškovicích, v hostinci Ondráš v Janovicích, v hospodě Pod Borovou v Malenovicích, v hostinci U Čendy a v Lašském ZOO v Hodoňovicích, v recepci hotelu Prosper v Čeladné, v Hospůdce Kohutka ve Vyšních Lhotách, v restauraci hotelu Lašská Chalupa v Kunčicích p. O. aj.

Po splnění podmínek doručí (osobně nebo poštou) uchazeč o odznak  na adresu: Království lašské o. s., Skalice 6, 738 01 Frýdek-Místek (tel.: 724 140 705 ) a obdrží pak zmíněný odznak zdarma. Prvních 50 účastníků bude odměněno zvláštní prémií - suvenýrem od sponzorů. V ceně záznamníku je i poštovné za doručení odznaků.