Skvělá zábava v Beskydech

Skvělá zábava v Beskydech

Publikováno: Pá, 10.07.2015

Dovolená v Beskydech, to nemusí být jenom šlapání do kopců. Pokud máte rádi zábavu, váš pobyt si můžete zpestřit širokou nabídkou kulturních akcí, které se zde konají od počátku léta.

Je to jen pár dnů nazpátek, co v podhůří Beskyd, ve Frýdku-Místku, skončil tradiční Mezinárodní folklorní festival, přehlídka nejen domácích, ale i zahraničních souborů. Pokud máte místní folklór rádi, zveme vás za lidovými tanci, písněmi a hudbou na další akce – ve Lhotce, obci na úpatí masivu Ondřejník, to jsou 22. srpna Sochovy národopisné slavnosti a o týden později Frenštátské slavnosti s lidovým jarmarkem, ukázkou lidových řemesel či krojovaným průvodem městem Frenštát pod Radhoštěm.

Frenštát pod Radhoštěm Vás zve 11. července na pohodový rodinný festival rockové muziky pod širým nebem Horečky fest. Horečky jsou oblíbené výletní místo s krásným přírodním amfiteátrem. Za návštěvu zde stojí Skokanský areál Jiřího Rašky, který se nachází v těsné blízkosti amfiteátru a pro cyklisty nově otevřené Beskydské traily, zážitkové lesní cyklotrasy.

Na koncerty vyhlášených kapel v rámci Beskydského hudebního léta vás zvou na Ostravici. V průběhu letních prázdnin se uskuteční 4 koncerty v areálu Penzionu Sluníčko, který se nachází na úpatí Lysé hory, s nádherným výhledem na beskydské kopce a dokonce při tom můžete využít noční koupání ve vyhřívaném bazénu.

Vesnička Hukvaldy je spjata se jménem světově uznávaného hudebního skladatele Leoše Janáčka. Ten se tu narodil a tvořil, inspirován zdejší krajinou i folklórem. Na jeho počest se na Hukvaldech od 27. června do 12. července pořádá Mezinárodní hudební festival Janáčkovy Hukvaldy, letos 22. ročník. Kromě Hukvald, kde se koncertuje v prostorách hradní zříceniny anebo v amfiteátru v oboře pod hradem, proběhnou letos festivalové koncerty v dalších atraktivních místech, jako je bazilika Navštívení Panny Marie ve Frýdku-Místku nebo Piaristický klášter ve městě Příbor na Novojičínsku.

V areálu hradu Hukvaldy, který je druhou největší hradní zříceninou na Moravě, ještě na chvíli zůstaneme. V průběhu prázdnin se můžete zúčastnit bohatého programu plného rytířů, šermířů, krásných dam či strašidel. Pro návštěvníky je připraveno divadelní představení nebo pozorování noční oblohy.

Koncem srpna se můžete zúčastnit roadshow, která v průběhu letošního léta putuje po celé naší republice a připomíná si poselství Cyrila a Metoděje. Čeká na vás divadelní představení, kvízy a hry se soluňskými bratry, ukázky dobových řemesel, soutěže a kvízy pro celou rodinu nebo geocachingová hra - Po stopách Cyrila a Metoděje. Roadshow je součástí Frenštátských slavností 29. srpna a Frýdeckých historických slavností 30. srpna.

Soutěžit se bude i na přehradě Baška 15. srpna na akci Baškohrátky anebo 29. srpna na vodní nádrži Kacabajka v Hodslavicích na akci Hodslavské vodohraní. V obou případech jde o recesistické klání netradičních plavidel.

Více informací o pořádaných akcích v turistické oblasti Beskydy - Valašsko naleznete na www.beskydyportal.cz.

Abyste stihli zažít Beskydy a zároveň mohli navštívit některou z nabízených akcí, využijte širokou nabídku ubytovacích zařízení a zdržte se u nás na pár dní. U vybraných ubytovatelů pro vás mají bonus v podobě regionální návštěvnické karty Beskydy Card. Beskydy Card bude vaším průvodcem atraktivitami a nabídne vám zvýhodněné služby, které jsou určeny právě pro váš pobyt v Beskydech.

Zdroj: www.idnes.cz