Šermířské klání s dobovým jarmarkem a ochutnávkou burčáku

Šermířské klání s dobovým jarmarkem a ochutnávkou burčáku

Publikováno: Po, 04.09.2017

V sobotu 9. září se již podevatenácté stane město Štramberk dějištěm velkolepých šermířských klání, soubojů a krvavých bitek. Rytíři ve zbrojích, s erby na štítech a v doprovodu krásných dam, budou po celý den předvádět drsnou, ale současně i romantickou krásu středověku.

V programu, který odstartuje na štramberském náměstí v 10.00 hodin dobovým průvodem, se představí nejen skupiny scénického šermu Allegros ze Štramberku a Cordiallo z Přerova, ale i skupiny historického šermu Kondukt z Valašského Meziříčí a Valmont ze Vsetína.

Po celý den tak budou návštěvníci vtahováni do zábavných programů pro děti i dospělé, na vlastní kůži si vyzkouší oblékání do rytířských zbrojí, okusí pocity v šermířských soubojích na život a na smrt s pravými rytíři, prohlédnou si staré zbraně, seznámí se s dobovými mučicími nástroji a jejich používáním.

V bohatém programu vystoupí i skupiny historických dobových tanců a dobové hudby, chybět nebudou ani ukázky sokolníků, focení s dravými ptáky, šermířská pohádka, pověst o Templářích, šermířské taškařice a mnoho dalšího. Atmosféru dokreslí dobový jarmark a ochutnávka burčáku.

Společné vystoupení všech účinkujících v programu Hrůzy válek je naplánované na 17.00 hodin. Celodenní rytířská zápolení pak ukončí ve 20.00 hodin Ohňová a LED UV show.