Rožnov připravuje otevření naučné stezky

Rožnov připravuje otevření naučné stezky

Publikováno: Čt, 12.06.2014

Drobníkův chodník, Seichertův chodník a Jurkovičův chodník. To jsou tři části nové naučné stezky, která spojí historii lázeňství v Rožnově pod Radhoštěm s architekturou Dušana Samo Jurkoviče. Slavnostní otevření naučné stezky proběhne v neděli 15. června odpoledne.

Nová naučná stezka vzniká v těchto dnech v Rožnově pod Radhoštěm. „Stezka bude složena ze tří částí, chodníků, z nichž jeden je věnován správci Rožnovského panství a podporovateli lázní Vilému Drobníkovi, druhý chodník je pojmenován po významném rožnovském lékárníkovi Hynku Seichertovi a třetí část nové naučné stezky prozradí, proč je architekt Dušan Samo Jurkovič nazýván básníkem dřeva,“ uvedl spoluautor stezky Daniel Drápala.

Jednotlivé části stezky jsou umístěny v Dolním a Horním parku (Drobníkův a Seichertův chodník) a cestou na Karlův kopec k Jurkovičově rozhledně (Jurkovičův chodník). „Zájemce o historii se během procházky naučnou stezkou na celkem 13 tabulích dozví to nejdůležitější z historie lázeňství v Rožnově a také základní informace o architektovi Dušanu Samo Jurkovičovi,“ doplnil Daniel Drápala.

Slavnostní otevření nové naučné stezky v Rožnově proběhne v neděli 15. června. „Od 13,30 do 14,30 je naplánován koncert žáků ZUŠ Rožnov u hudebního altánu, poté se vydáme po nové naučné stezce z altánu kolem Dřevěného městečka na Karlův kopec k Jurkovičově rozhledně, kde je připraveno vystoupení souboru Soláň z Rožnova a především slovenského souboru Kyčer z rodiště D.S.Jurkoviče z Myjavy,“ doplnila starostka Rožnova Markéta Blinková.

Zdroj: Turistické informační centrum Rožnov pod Radhoštěm