Rallye historických tatrovek zamíří do svého rodiště

Rallye historických tatrovek zamíří do svého rodiště

Publikováno: Út, 01.09.2015

V sobotu 5. září budou mít milovníci historických automobilů opět možnost obdivovat v centru Kopřivnice nablýskané veterány. Půjde o domácí tatrovky, které do svého rodiště zamíří v rámci 46. ročníku Mezinárodní Tatra Veterán Rallye Beskydy 2015.

Nevšední jízda kolony veteránů odstartuje v 10 hodin na Horní Bečvě, poté zavítá do Kopřivnice a cíl bude mít v Novém Jičíně. Právě jednomu z tamních rodáků je totiž letošní ročník věnován: „Letos se rallye se pojede na počet 130. výročí narození Friedricha Paula Hückela, který se pravidelně zúčastňoval domácích i světových automobilových závodů, v nichž se vždy umisťoval na předních pozicích. Po celou svou závodnickou kariéru by věrný kopřivnické značce a jeho jméno zůstane navždy spojeno s počátky evropského automobilového sportu,“ uvádějí organizátoři z Tatra Veterán Car Clubu Kopřivnice.

Na trasu se dle očekávání pořadatelů vydá zhruba 70 veteránů různého data výroby, z toho několik nákladních. Do Kopřivnice dorazí první vozy už před 11. hodinou směrem od Lubiny. Z ulice Záhumenní odbočí na ulici Kpt. Jaroše a kolem sadu E. Beneše projedou za budovu místní radnice, u níž budou plnit soutěžní úkoly. Zde si je budou moci kolemjdoucí zblízka prohlédnout. V Kopřivnici se automobilové krásky zdrží přibližně dvě hodiny, poté zamíří po ulici Štramberské do Štramberka a do cílového Nového Jičína.

Zdroj: www.koprivnice.cz