Radegast den 2014 bude oslavou hořkosti

Radegast den 2014 bude oslavou hořkosti

Publikováno: St, 28.05.2014

Letošní Radegast den bude „nejhořčí“ ve své historii. A tentokrát se výrazná hořkost nebude týkat jen piva, ale projeví se i ve vystoupení kapel. Každá z nich totiž zahraje jednu píseň, která svým textem potvrdí, že je život občas hořký. Tohoto úkolu se zhostí Tři sestry, Čechomor, Mandrage, David Koller, Děda Mládek Illegal Band či Vypsaná Fixa. Vstup na Radegast den je tradičně zdarma.

Hudební program letošního Radegast dne bude nejpestřejší v jeho historii. Co kapela, to přední představitel svého žánru. Prostor zahrát si na velké akci dostane i kapela Slepí Křováci, která uspěla v talentové soutěži Radegast Líheň.

Podle marketingového manažera značky Radegast Karla Krause jsou však i další důvody, proč do Nošovic přijet: „Hlavně se k nám jezdí za hořkým pivem a mohu slíbit, že letos chystáme něco naprosto mimořádného. Hořkost se prolne celým programem, od soutěží pro tvrdé chlapy, přes prohlídky pivovaru po školu čepování piva. Takže určitě doporučuju všem, aby si už teď poznačili druhou zářijovou sobotu v kalendáři.“

Hlavní téma akce se projeví také ve vystoupení kapel. Každá zahraje alespoň jednu píseň, jejíž text všem přítomným připomene, že je život krásný také proto, že jsme schopni překonávat i hořké chvíle, které přináší.

Radegast den navštěvuje každoročně přes 20 tis. lidí, což jej řadí k největším jednodenním akcím na severní Moravě. Je to jediná akce tohoto typu v Moravskoslezském kraji, na kterou je vstup zdarma.

Zdroj: www.nosovice.cz