Přivítejte s námi jaro!

Přivítejte s námi jaro!

Publikováno: Út, 08.03.2016

Velikonoce jsou vrcholem a nejdůležitějším obdobím církevního roku. Je s nimi rovněž spojena řada rituálů a zvyků, které se odehrávaly v rodinách, na vesnicích i ve městech. Pojďte si je s námi připomenout a zároveň oslavit příchod jara.

Beskydské informační centrum Frýdek-Místek, p.o. i letos připravilo tradiční velikonoční vyprávění s návštěvou kostelů. Komentované prohlídky tak návštěvníkům přiblíží dnes již mnohdy zapomenuté lidové obyčeje a symboly. Co je Popeleční středa? Co znamená Květná neděle? Proč se říká Velký pátek? Proč zvony odlétají do Říma? Co je šmigrust? Proč se peče velikonoční beránek? To jsou jen některé z otázek, na něž se dozvíte odpovědi během velikonočních prohlídek s průvodcem.

V průběhu prohlídek se můžete těšit také na minidílničky, ve kterých si můžete vytvořit symboly Velikonoc a velikonoční dekorace. Ve Frýdlantu nad Ostravicí si vyrobíte kuřátka z vlny nebo ovečky z ovčího rouna, ve Frýdku-Místku pak velikonoční dekorace.

Termíny akcí:

sobota 12. 3. 2016 Frýdlant nad Ostravicí
Sraz před klášterem sv. Karla Boromejského (dnešní Domov pro seniory) v 16:30 hod.

sobota 19. 3. 2016 Frýdek-Místek
Sraz na Zámeckém náměstí v 15:00 hod.

Akce se pořádají zdarma, konají se za jakéhokoliv počasí a jsou určeny všem bez rozdílu věku.

Další tipy na velikonoční akce ve Frýdku-Místku a okolí najdete na webových stránkách Beskydského informačního centra Frýdek-Místek, p.o. – www.visitfm.cz.