Přehradu Olešná zdobí dřevěné sochy

Přehradu Olešná zdobí dřevěné sochy

Publikováno: Pá, 11.07.2014

Lokalita přehrady Olešná nabízí návštěvníkům stále více možností sportovního vyžití, ale také relaxace. V současné době roste na travnaté ploše pod aquaparkem zážitkové hřiště v duchu pirátského světa a v těchto dnech byla dokončena veřejná galerie dřevěných soch u recepce autokempu.


„Odstavné parkoviště autokempu u recepce lemovaly vzrostlé topoly, které již byly přestárlé a ve špatném stavu, bylo nutné je z bezpečnostních důvodů pokácet. Z kmenů jsme se rozhodli vyrobit dřevěné sochy, které jsme následně usadili na pařezy po topolech. Vytvořili jsme takový sochový háj pod širým nebem. Doufáme, že se stane novým symbolem autokempu a bude lákat k návštěvě našeho zařízení. U návštěvníků má kladné ohlasy,“ řekl Petr Slunský, ředitel městské společnosti Sportplex, která má autokemp ve své správě.


Celkem čtrnáct vysokých soch a několik dřevěných laviček k ohništím v autokempu tvořilo dvanáct sochařů necelé dva měsíce. Pro návštěvníky přehrady Olešná vytvořili dřevěnou Ježibabu, maňáska, vránu, totem, sochu se vsazenými kameny, sochu s průhledy, kterými lze vidět různá místa autokempu, sousoší velké brány, sochu se vsazenou lebkou znázorňující morový sloup nebo křeslo pro hosta.


„Všechny sochy jsou speciálně ukotveny a napuštěny fermeží a olejem, aby co nejdéle vydržely. Na podzim k nim budou vysazeny třešně, které na jaře svými květy dodají tomuto sochovému háji jedinečnou atmosféru,“ dodal Petr Slunský.

Zdroj: Jana Matějíková, Magistrát města Frýdku-Místku