Prazdroj lidem 2015

Prazdroj lidem 2015

Publikováno: Út, 10.11.2015

Veřejnost a zaměstnanci vybrali svůj projekt!

Rozvoj cestovního ruchu a volnočasových aktivit. V tom vidí obyvatelé Moravskoslezského kraje cestu k prosperitě regionu. Potvrzují to výsledky veřejného hlasování v programu Prazdroj lidem 2015, jehož prostřednictvím podporuje Plzeňský Prazdroj a pivovar Radegast své okolí. Nejvíce hlasů a bonusovou prémii 50 tisíc kč získal projekt fotovoltaické elektrárny na Bezručově chatě na Lysé hoře, který předložil Klub českých turistů.  Stejnou částkou bude podpořen projekt výstavby hřiště na Prašivé, pro který hlasovali zaměstnanci pivovaru.

Projekt veřejnosti:

Fotovoltaické panely pro Bezručovou chatu na Lysé hoře

Žadatel: Klub českých turistů

Popis a cíl projektu: Slavná Bezručova chata od letošního roku znovu zdobí vrchol Lysé hory. Díky fotovoltaickým panelům se sníží její energetická závislost na primárním dodavateli elektrické energie a dojde ke snížení její tzv. energetické stopy.  Chata zároveň představí jejím návštěvníkům fotovoltaický systém jako praktickou ukázku možného snižování energetické závislosti podobných objektů.

Projekt zaměstnanců:

Nové venkovní přírodní dětské hřiště u turistické chaty Prašivá

Žadatel: Klub českých turistů – odbor Beskydy

Popis a cíl projektu: Prašivá je oblíbený cíl Beskyd. Poblíž turistické chaty bude vybudováno krásné přírodní dětské hřiště s dřevěnými prvky. Chybět nebude ani dřevěný medvěd, symbol Prašivé. Ten bude dohlížet na spokojené děti hrající si na hřišti, které ideálně zapadne do prostředí vrcholu.

K prosperitě severomoravského regionu přispěje 14 projektů

Grantová komise programu Prazdroj lidem vybrala 14 projektů, které získají v letošním roce podporu z programu Prazdroj lidem. Odborníci na různé oblasti neziskového sektoru vybírali z celkem 52 projektů. Jedním z důležitých kritérií bylo, zda projekt odpovídá podtitulu programu Pro společnou prosperitu. Na projekty a rozvoj organizací vyčlenil Plzeňský Prazdroj a pivovar Radegast částku 2,5 mil. Kč.

Posláním programu Prazdroj lidem není pouze finanční pomoc. Program proto v letošním roce nabízí něco, co může být pro neziskové organizace ještě cennější. Každá z neziskovek, která získala grant, má zároveň příležitost vyslat zdarma svého zaměstnance na speciální vzdělávací program.  Kurz pořádá Nadace rozvoje občanské společnosti a patří v ČR mezi nejžádanější a nejlépe hodnocené vzdělávací programy.

Zdroj: www.prazdroj.cz