Pořadatelskou štafetu Lašských her přebral Štramberk

Pořadatelskou štafetu Lašských her přebral Štramberk

Publikováno: St, 17.06.2015

V sobotu 20. června se představitelé Kopřivnice, Příbora, Štramberka a Hukvald opět utkají na Lašských hrách. Dějištěm recesně-sportovního klání bude tentokrát štramberské náměstí, kde bude připraven také bohatý kulturní program a spousta atrakcí pro děti i dospělé. Den plný her a zábavy vyvrcholí koncertem známé vizovické skupiny Fleret.

Lašské hry navazují na původní kopřivnickou akci Lašské laškování a v jejich pořádání se střídají obce turistické destinace Lašská brána Beskyd. V putovní podobě se hry uskutečnily poprvé předloni v Příboře, vloni je hostily Hukvaldy. Jde o den plný her, dobrého jídla a skvělé muziky, během kterého není o zábavu nouze.

Program bude zahájen v 10 hodin, přičemž jeho hlavní část - soutěžní klání představitelů jednotlivých obcí - vypukne úderem 15. hodiny. Příchozí se mohou těšit i na doprovodný program, v němž vystoupí například Dechový orchestr povodí Ondřejnice, Dechový orchestr mladých z Příbora, Sdružení hudebníků dechového orchestru města Štramberka a jako host přijede z Polska Orkiestry Dętej KWK Pokój Polsko. Odpoledne zahrají hudební skupiny Leda tak, Veselá bída, Revival Beatles Collection Band a Fleret.

Zdroj: Ing. Mgr. Lucie Petříčková, www.koprivnice.cz