Pivovar Radegast přivítal jubilejního návštěvníka

Pivovar Radegast přivítal  jubilejního návštěvníka

Publikováno: St, 26.11.2014

Velké překvapení zažil v pivovaru Radegast v Nošovicích Václav Lukoš z Jablunkova. Stal se letošním jubilejním 33 333. návštěvníkem a od manažera závodu a vedoucí návštěvnických služeb tak obdržel pamětní certifikát, dva kartony piva a dárkový poukaz na skleněný půllitr s vybroušeným vlastním jménem.

Seznámit se s tím, jak se vaří správně hořké pivo Radegast, přijel pan Václav Lukoš. „Jelikož jsem fanouškem piva Radegast, zajímá mě, jak se moje oblíbené pivo vyrábí. Prohlídka pivovaru se mi velmi líbila. Dozvěděl jsem se, že nošovičtí sládci používají k jeho vaření tři druhy chmele z moravských chmelnic. Překvapilo mě, že na kvalitu vody dohlížejí na varně živí pstruzi. A užil jsem degustaci piva ve vyhlídkové věži. Určitě doporučuji všem, aby se do pivovaru přijeli podívat,“ řekl spokojený návštěvník, který se radoval z certifikátu čestného hosta a pivních dárků, které mu předal Ivo Kaňák, manažer závodu Radegast.

Pivovar v letošním roce přistoupil po dohodě s Českým statistickým úřadem na novou metodiku sledování návštěvnosti pivovaru. Byly přesně nastaveny ukazatele, podle kterých se určují osoby využívající služby a prostory pivovaru. „Nově započítáváme do návštěvnosti i účastníky speciálních prohlídek, zážitkových programů či akcí jako je Den Radegastu, které se konají v pivovaru,“ vysvětluje Martina Sikorová, vedoucí Návštěvnického centra.

„Jsem rád, že jsme společně se zástupci Plzeňského Prazdroje zformulovali odpovídající metodiku pro sledování počtu návštěvníků, která je v souladu s potřebami monitoringu návštěvnosti u podobných turistických míst a objektů,“ chválí si nový systém sledování návštěvnosti Miloslav Chlad z Českého statistického úřadu.

Největší zájem o prohlídku pivovaru Radegast mají tuzemští návštěvníci, z letošních 33 333 návštěvníků bylo 90 % Čechů. Z cizinců byli nejčastějšími hosty turisté z Polska či Slovenska, kteří to mají nejblíže. Do Nošovic však zavítali také návštěvníci ze vzdálenějších zemí jako z Norska, Dánska, USA či Jižní Koreje.

Návštěvnické centrum se nyní připravuje na zimní turistickou sezónu. „Na středeční večery v prosinci chystáme speciální večerní prohlídky se školou čepování,“ říká Martina Sikorová. Radegast také připravil několik speciálních novinek v dárkové prodejně a od začátku prosince je zapojen také v novém projektu Beskydy Card. „Ve vybraných dnech bude možné s touto kartou získat slevu na prohlídku pivovaru,“ přibližuje Sikorová. Aktuální otevírací dobu Návštěvnického centra s Radegastovým obchodem najdete na webových stránkách.

Aktuální informace lze najít na stránkách www.pivovar.radegast.cz  nebo na telefonním čísle 558 602 566.