Odborná soutěž Myslivecké letokruhy 2014 startuje

Odborná soutěž Myslivecké letokruhy 2014 startuje

Publikováno: Út, 24.06.2014

Soutěž a přehlídka s názvem „Myslivecké letokruhy 2014“, její první ročník, byla v těchto dnech vyhlášena redakcí časopisu Myslivost a Klubem autorů při Českomoravské myslivecké jednotě. Výsledky soutěže budou následovně zveřejněny v sobotu 30. srpna 2014 v rámci pořadu Myslivecké slavnosti v Dřevěném městečku. Zapojit se mohou soutěžící z Česka a Slovenska.

Soutěž je vypsána ve dvou kategoriích – dřevěné reliéfy a trojrozměrné dřevěné plastiky. Od každého řezbáře mohou být v každé kategorii přihlášena maximálně tři díla. Příjem a instalace soutěžních děl je v den konání akce od 9.00 do 11.00 hodin.

„Po hodnocení odborné poroty, složené z řad zapojených subjektů, budou ve 14.00 vyhlášeny výsledky. Mezi tvůrce tří nejlepších děl v každé kategorii bude rozdělena finanční odměna v celkové výši 10 000,- Kč. Díla budou po celý den vystavena v prostoru Janíkovy stodoly muzea. Kromě soutěžních prací mohou řezbáři přímo před návštěvníky vytvářet svá další díla. Byť budou k dispozici stoly na vystavení děl, uvítáme, pokud si soutěžící přivezou své vlastní stojany na vystavení děl“, uvedla Hana Křenková za realizační tým.

Přihlášky do soutěže a rezervace místa na adrese krenkovahana@seznam.cz nebo na adrese redakce info@myslivost.cz

Na sobotu 30. srpna, během Mysliveckých slavností v Dřevěném městečku, je připraven pro všechny návštěvníky bohatý a pestrý program. Mohou se těšit například na ukázky vábení zvěře, soutěže pro děti, předvedení loveckých psů či laserovou střelnici. Celým dnem provází Jožka Šmukař. Program je připraven po celý den, od 9.00 do 19.00.

Akce je organizována ve spolupráci s Valašským muzeem v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm, městem Rožnov pod Radhoštěm, Okresním mysliveckým spolkem ve Vsetíně a Všeobecnou pojišťovnou Halali a firmou Expal.

Zdroj: www.vmp.cz