Objevte kouzlo Beskyd a Frýdku-Místku prostřednictvím objektivů!

Objevte kouzlo Beskyd a Frýdku-Místku prostřednictvím objektivů!

Publikováno: Po, 22.09.2014

Beskydské informační centrum Frýdek-Místek, p.o. připravilo poprvé na jaře pro zájemce o fotografování novinku s názvem „Beskydy objektivem … aneb foťte jinak foťte lépe“ a „Frýdek-Místek objektivem … aneb foťte jinak foťte lépe“. Pro velký zájem proto tento minikurz fotografování opakuje také na podzim.

Cílem této nové aktivity Beskydského informačního centra je naučit se poznávat krásy Beskyd a architekturu města Frýdku-Místku jinak, zajímavěji a ještě k tomu naučit účastníky vidět tyto krásy prostřednictvím objektivů a jejich snímky využít pro propagaci zajímavých míst.

Obě akce jsou určeny zejména začínajícím fotografům, na kterých je po celou dobu přítomen profesionální fotograf, a který na začátku každé akce před samotným focením nejdříve vysvětlí účastníkům, jak co nejlépe pracovat s fotoaparátem, aby fotografie byly kvalitní. Po ukončení akce budou mít účastníci možnost mu fotografie zaslat k vyhodnocení, kdy jim následně fotograf doporučí tipy pro jejich případnou lepší kvalitu.

Na podzim proběhne první akce v sobotu 4.10.2014 v Malenovicích - v obci nacházející se na samotném úpatí Lysé hory. Účastníci se naučí fotit krásnou přírodu, louky a také architekturu, a zejména nejvyšší vrchol Moravskoslezských Beskyd Lysou horu, na kterou jsou z obce překrásné výhledy.

Druhá akce proběhne hned další sobotu 11.10.2014 ve Frýdku-Místku. Trasa začne na Zámeckém náměstí, a následně se vyjde až na Svatojánskou věž farního kostela, odkud si účastníci mohou pořídit snímky z „ptačí perspektivy“. Na závěr se skupina vydá k bazilice minor a do přilehlého parku s křížovou cestou.

Na tuto akci je nutné se objednat a zaplatit předem! Cena 200,-Kč/osoba, možno uhradit v Beskydském informačním centru na náměstí Svobody 6 v Místku nebo ve Frýdlantu n. O. na ulici Hlavní 308. Ve Frýdlantu n.O. je možné zaplatit do 25.9.2014 a následně poté až od 6.10.2014. Od 6.10.2014 najdete frýdlantskou pobočku v prostorách Kulturního domu.

Pravidla účasti

1. Akce je určena pro všechny začínající fotografy ve věku od 12 do 99 let. Děti do 16 let se můžou zúčastnit jen v doprovodu dospělé osoby.
2. Akce se účastní každý na vlastní nebezpečí.
3. Každý účastník musí mít svůj vlastní fotoaparát.
4. Velikost skupiny bude max. 10 osob na 1 fotografa.
5. Minimální počet skupiny 5 platících osob.
6. Podmínkou účasti je předem zaplacený poplatek ve výši 200,- Kč/účastník. Poplatek je možno uhradit na pobočce BIC v Místku nebo Frýdlantu n.O. nejpozději 2 dny před stanoveným termínem akce. Zaměstnanci BIC vystaví klientovi příjmový doklad, ten bude zároveň sloužit jako vstupenka na akci.
7. V případě neúčasti na akci či nedodržení stanovených podmínek ze strany účastníka, se poplatek nevrací!
8. Délka trvání akce cca 5 hod., časové rozmezí 9-14 hod.
9. Zúčastnit se nemůžou osoby v podnapilém stavu či pod vlivem jiných omamných látek a děti do 16 let bez doprovodu rodičů.
10. Všechny akce se konají jen za příznivého počasí.