Nové muzeum láká na unikátní exponáty

Nové muzeum láká na unikátní exponáty

Publikováno: Čt, 26.11.2015

Nové kopřivnické Auto Moto Muzeum Oldtimer se může pyšnit velkou sbírkou unikátních exponátů historických vozidel a motocyklů známých značek z celého světa. Půl roku poté, co bylo muzeum otevřeno, doplnil jeho majitel sbírku o několik nových vzácných exponátů, které stojí za to vidět.

Jednou z novinek je jedinečný vůz Tatra 52 Sport Cabriolet vyrobený v roce 1932 pro vynálezce a továrníka Františka Chvojku z Přelouče. Jedná se o originál, který má původní technický průkaz obsahující celou historii předchozích majitelů. „Naše muzeum je v pořadí šestým majitelem tohoto originálu, který pan Chvojka nechal předělat dle svého návrhu ve stylu pánů Sodomky a Uhlíka,“ prozradil majitel muzea Jaroslav Šerý s tím, že vozidlo po válce získal do své osobní sbírky motocyklový závodník František Menšl z Malé Chuchle.

Jedinečná tatrovka není jediným novým exponátem. Auto Moto Muzeum Oldtimer nabízí návštěvníkům také prohlídku zcela unikátní tříkolky Trike Tatra 3,5 V8 Kobra s repasovaným motorem TATRA 613. „Tříkolka pochází z dílny pana Františka Chmelaře a je postavena dle jeho vlastního originálního návrhu, jehož realizace trvala strůjci plných 2500 pracovních hodin. Stroj má ručně klepanou karoserii potaženou imitací hadí kůže a mnoho doplňků, které mají symbolizovat divokou kobru v celé její kráse,“ přiblížil další z velmi zajímavých exponátů Jaroslav Šerý.
http://www.automotomuzeum.cz

Zdroj: Jana Hromočuková, Městský úřad Kopřivnice