Návštěvníci besedy Miloslava Stingla a Jiřího Kolbaby budou moci ochutnávat exotické čaje i hmyzí speciality

Návštěvníci besedy Miloslava Stingla a Jiřího Kolbaby budou moci  ochutnávat exotické čaje i hmyzí speciality

Publikováno: Čt, 06.10.2016

Vůně dálek a exotika dýchnou na všechny návštěvníky unikátní cestovatelské besedy, která proběhne v neděli 9. října 2016 ve velkém sále Domu kultury ve Frenštátě pod Radhoštěm.
  
Od 19 hodin se budou moci lidé těšit na cestovatelskou legendu, etnografa a spisovatele Miloslava Stingla. S ním si bude na pódiu povídat cestovatel a fotograf Jiří Kolbaba. Protože jde o opravdu mimořádnou událost, rozhodli se organizátoři obohatit besedu originálním doprovodným programem.

Samotné besedě bude předcházet vernisáž nádherných fotografií Jirky Kolbaby z Islandu a dalších částí světa. Ta proběhne od 17 hodin ve výstavní síni Albína Poláška, která se nachází také v domě kultury. Návštěvníci, kteří si zakoupí lístek na večerní besedu, budou mít možnost ve foyer velkého sálu ochutnat několik druhů exotických čajů a dokonce i hmyzí speciality. "Aby byla atmosféra dokonalá a zážitky opravdu intenzivní, spojili jsme se s čajovnou Magnolia a společností Brouk na talíři, kteří pro návštěvníky besedy připraví opravdu nevšední gastronomický zážitek. Na své si přijdou téměř všechny smysly a nebude chybět ani živá etnická hudba v podání bratrů Vankových. Zároveň v prostoru před velkým sálem proběhne autogramiáda obou cestovatelů," popsala program dramaturgyně Městského kulturního střediska Lenka Krestová. Lístky na besedu je možné zakoupit přímo na místě nebo v předprodeji v Turistickém informačním centru ve Frenštátě pod Radhoštěm. Cena vstupného je 200 Kč.

Zdroj: www.kulturafrenstat.cz