Na turisty čeká unikátní audioprůvodce

Na turisty čeká unikátní audioprůvodce

Publikováno: St, 30.11.-1

Na třiceti beskydských místech od slovenské Babí hory až po Hukvaldy čekají na turisty známí herci Marián Labuda a Norbert Lichý. Prostřednictvím netradičního mluveného průvodce přibližují zajímavosti o Beskydech.

Turisté přichází do muzea, berou si sluchátka a u prvního exponátu mačkají jedničku. Ze sluchátek pak příjemný hlas začne vyprávět o vystavených exponátech. Tuto scénu znají lidé z celého světa. Nyní ji mohou zažít také v české a slovenské části Beskyd. Stačí mít s sebou chytrý telefon s QR čtečkou, sejmout z cedulky kód a zaposlouchat se do příjemného povídání.

Na ty, kteří se vydají například na Lysou horu, čeká příjemný hlas ostravského herce Norberta Lichého přímo na nejvyšší kótě u takzvaného obelisku. V povídání se zaměřuje především na úchvatné rozhledy, které Lysá nabízí za pěkného počasí. S Mariánem Labudou se setkáte například na začátku výšlapu na nejvyšší beskydský vrchol Babí horu nebo na slovensko-polsko-českém trojmezí.

Oba herci připravili celkem třicet povídání, které si lidé mohou spustit na více než padesáti místech v Euroregionu Beskydy. Mluvený průvodce je připraven také pro zahraniční turisty v anglickém jazyce. Dagmar Valášková ze Sdružení Region Beskydy doplňuje: „Jsem velice ráda, že se nám po projektu zaměřeném na popis tras prostřednictvím akčních GoPro kamer podařilo v Beskydech nabídnout turistům další světový trend. Věřím, že lidé uvítají, když nebudou muset číst dlouhé texty na informačních panelech. Stačí si prostřednictvím QR kódu zdarma stáhnout povídání do telefonu a pustit si jej kdykoliv během túry."

Na internetových stránkách je možné najít také soutěž, díky které lze vyhrát další trendovou věc. Bližší informace naleznete ZDE. O celkem deset značkových vakuovaných termosek v neoprenovém obalu se hraje až do 15.12. Stačí se vydat na výlet na tři beskydská místa, poslechnout si v mluveném průvodci tři správné odpovědi a ty prostřednictvím formuláře na internetu nebo letáku zaslat pořadatelům z Regionu Beskydy.

Přesný seznam lokalit, kde jsme průvodce zatím připravili, naleznete ZDE. Po skončení soutěže budou na těchto stránkách k dispozici ke stažení také všechna povídání o zajímavých místech české a slovenské části Euroregionu Beskydy.

Zdroj: www.slysimebeskydy.cz