Na gastrofestivalu ve Frýdku≈Místku se bude hodovat a bojovat o rekord v pití limonády

Na gastrofestivalu ve Frýdku≈Místku se bude hodovat a bojovat o rekord v pití limonády

Publikováno: Pá, 18.08.2017

Den plný gastronomie, her, soutěží, rekordů a zábavy pro všechny generace se chystá na tuto sobotu (19. srpna) ve Frýdku-Místku. Na tamním Zámeckém náměstí bude v rámci gastrofestivalu „Frýdek-Místek plný chutí“ okolo 60 stánků s jídlem a pitím, proběhne kuchařská i barmanská show, workshop k přípravě hmyzu do podoby zajímavé kulinářské speciality i vyhlášení výsledků soutěže o nejlepší štrúdl. K tomu všemu se přidají hudební a taneční vystoupení i promítání filmu.

„Třešničkou na dortu bude IX. ročník Beskydských rekordů  - pokus o zápis do České knihy rekordů. Půjde o štafetové pití limonády Koňakola. Po dvojicích se lidé pokusí vyprázdnit najednou kelímky s deci limonády. Ale pozor. Tak, že je vypijí z metrové dřevěné lišty bez dotyku rukou. Během devítihodinového limitu musíme dosáhnout rekordního objemu takto požitého nápoje,“ dodáváředitelka pořádajícího Beskydského informačního centra Monika Konvičná.

Celý den se ve Frýdku-Místku ponese v duchu ochutnávek různých dobrot. Návštěvníci se budou moci podívat přímo pod ruce mistrům kuchařům. Děti najdou zábavu v zámecké zahradě, kde si zahrají na indiány či piráty a vyzkouší si život se Šmouly.  Za vše budou odměněny nejen hezkými zážitky.

Dospělí si pro změnu zasoutěží v pití piva. V celodenním programu se pak všichni příchozí mohou těšit na Davida Krause, Light & Love, ABBA Stars a spoustu další zábavy. Celým dnem bude provázet známý sportovní komentátor Vojtěch Bernatský.

„Nesmíme zapomenout ani na vyhlášení výsledků soutěže o nejlepší sladký i slaný štrúdl, což bude na odborné porotě. Dostane se ale i na ochutnávku pro veřejnost,“ připomíná Lucie Talavašková z beskydského infocentra. 

Program bude probíhat jak na Zámeckém náměstí ve Frýdku, tak na nádvoří zámku. Začne v sobotu v deset hodin dopoledne, potrvá do 22. hodiny a koná se za každého počasí. „Vstup je zdarma a jedinou podmínkou účasti je dobrá nálada,“ uzavírá ředitelka Beskydského informačního centra Konvičná.

 Akci pořádá statutární město Frýdek-Místek prostřednictvím své organizace Beskydské informační centrum Frýdek-Místek, p. o.

Další informace k akci naleznete na webu www.beskydskerekordy.cz nebo na https://www.facebook.com/fmplnychuti/