Na chatě Prašivá otevřeli zrekonstruovaný Valečkův sál

Na chatě Prašivá otevřeli zrekonstruovaný Valečkův sál

Publikováno: Po, 02.01.2017

Po více než měsíci usilovných prací nadšenců a dobrovolníků z Klubu přátel chaty Prašivá a Klubu českých turistů se zdařilo před koncem roku 2016 slavnostně otevřít nově zrekonstruovaný Valečkův sál na horské chatě Prašivá, která je mimo jiné nejstarší českou horskou chatou v těšínské části Beskyd.

Valečkův sál, pojmenovaný podle hlavního iniciátora stavby chaty z roku 1921 pana Jana Valečka, se dočkal kompletní renovace – nová okna, nové dřevěné obložení, kompletní opravy a nátěry stropu a historických trámů, nové stylové osvětlení, zaizolované stěny, podlahy i stropy a nový koberec. Konečně bude tedy možné využívat tento stylový sál i v zimě, protože v minulosti díky obrovským únikům tepla ho bylo v podstatě téměř nemožné vytopit.

Slavnostního otevření se zúčastnili zástupci většiny okolních obcí a také kraje Moravskoslezského, neboť právě tyto obce a kraj se velkou měrou finančně podílely právě na obnově tohoto krásného sálu. Devět obcí zafinancovalo po 1ks zmíněná velká okna, která jsou nyní stylově osazena dřevěným štítkem se jménem dané obce.