Motýlka doplní sportovní odpoledne a autogramiáda

Motýlka doplní sportovní odpoledne a autogramiáda

Publikováno: Út, 04.11.2014

Ve dnech 7. a 8. listopadu se bude v Kulturním domě Kopřivnice konat 18. ročník přehlídky Motýlek. Mezinárodní festival tance, zpěvu a dramatické tvorby handicapovaných dětí a mládeže se letos ponese ve sportovním duchu, a proto jej doplní řada sportovních aktivit pro účastníky přehlídky, děti z místních sportovních klubů i veřejnost. V rámci pátečního programu proběhne autogramiáda známých sportovců.

Na letošním Motýlkovi se představí zhruba 280 účinkujících různého věku i druhu postižení. Přehlídka je pro ně nejen příležitostí předvést své dovednosti a navzájem se inspirovat, ale hlavně oblíbenou společenskou událostí. „V rámci spolupráce handicapovaných a zdravých dětí bude letošní přehlídka obohacena o zcela nový prvek, kterým je zábavné sportovní odpoledne. To se bude konat od 15:30 ve sportovní hale ZŠ Emila Zátopka. Po zhruba hodinové prezentaci sportovních klubů budou probíhat soutěže v šesti sportovních disciplínách. Síly v nich změří desetičlenná družstva, která budou z poloviny tvořit děti se zdravotním postižením. V závěru budou moci své sportovní dovednosti otestovat také všichni návštěvníci akce,“ přiblížila průběh sportovního odpoledne Lenka Heráková z oddělení školství, kultury a sportu. Poté se program přesune do kulturního domu, kde proběhne společenský večer. Na 19 hodin je naplánována autogramiáda kopřivnického hokejisty Radka Bonka a basketbalisty Romana Medka, následovat bude komediantský příběh o Sportovním doktorovi, taneční vystoupení, ukázka aerobiku a den plný zážitků uzavře diskotéka DJ Stoupy. Speciálním hostem večera bude sportovní redaktorka a moderátorka České televize Barbora Černošková.

V sobotu dopoledne čekají účastníky přehlídky Motýlek prostorové zkoušky v kulturním domě, prohlídka města, technického muzea a návštěva krytého bazénu s překvapením. Od 12 hodin budou ve vestibulu kulturního domu k vidění ukázky aplikovaných sportů pro postižené a ve 14 hodin začne ve velkém sále zhruba čtyřhodinový galaprogram. Během něj předvedou účastníci festivalu nejen svá pestrá vystoupení, ale také zahájí výstavu fotografií z průběhu letošního Sportovního Motýlka. Všichni, kdo chtějí přijít účinkující povzbudit a strávit s nimi pěkné odpoledne, jsou srdečně zváni! Vstupné bude dobrovolné a jeho výtěžek poputuje na podporu této oblíbené kopřivnické přehlídky.

Zdroj: www.koprivnice.cz