jquery content slider

Mlynář Zdeněk Šmajstrla: S pohankou v těle jsme tady déle

Oslavil už sedmdesátku, ale sotva by mu ji kdo hádal. Jeho obličej znají tisícovky lidí zejména kvůli knize Pohanka ve mlýně a v kuchyni, kterou vydal. Zdeněk Šmajstrla z Kopané, části Frenštátu pod Radhoštěm, kde stojí od roku 1861 pohankový mlýn, je již čtvrtou generací Šmajstrlů, která se věnovala výrobě produktů z pohanky.

Rozhovor se Zdeňkem Šmajstrlou o jeho nástupci, druhé kuchařce a o pohance si můžete přečíst ZDE.

Do mlýna se můžete vydat i na exkurzi, využijte i zde svou Beskydy Card.

Aktuality

Kostely na Frýdecko-Místecku letos přilákaly více než 93 tisíc návštěvníků

Po, 25.09.2017

Kostely, které jsou díky projektu otevřených chrámů ...

celý článek >>

Zdolejte vrchol K1 s Lašským králem

Po, 25.09.2017

Království Lašské a obec Krmelín pořádají...

celý článek >>

Přímým vlakem do pivovaru Radegast

St, 20.09.2017

Milovníci nejen pěnivého zlatavého moku, ale i historických železničních...

celý článek >>

Objevte skryté příběhy v Beskydech

St, 20.09.2017

Už jste slyšeli o tom, že si ve Starých...

celý článek >>

Návštěvnické centrum Nový Jičín má nový český rekord

Po, 18.09.2017

V sobotu 9. září 2017 došlo za účasti oficiálního...

celý článek >>

Anketa

Našli jste na novém portále, co jste hledali?

Ano, vše co jsem hledal(a)

Ano, ale jen částečně

Ne, ale jsou zde zajímavé informace

Žádná z těchto odpovědí