jquery content slider

Mlynář Zdeněk Šmajstrla: S pohankou v těle jsme tady déle

Oslavil už sedmdesátku, ale sotva by mu ji kdo hádal. Jeho obličej znají tisícovky lidí zejména kvůli knize Pohanka ve mlýně a v kuchyni, kterou vydal. Zdeněk Šmajstrla z Kopané, části Frenštátu pod Radhoštěm, kde stojí od roku 1861 pohankový mlýn, je již čtvrtou generací Šmajstrlů, která se věnovala výrobě produktů z pohanky.

Rozhovor se Zdeňkem Šmajstrlou o jeho nástupci, druhé kuchařce a o pohance si můžete přečíst ZDE.

Do mlýna se můžete vydat i na exkurzi, využijte i zde svou Beskydy Card.

Aktuality

Regionální muzeum v Kopřivnici slaví 20 let

St, 15.11.2017

Přijďte oslavit 20. výročí založení Regionálního...

celý článek >>

Pivovar Radegast zve na večerní adventní prohlídky

Po, 13.11.2017

Přijďte každou prosincovou středu do Pivovaru Radegast! Připravena...

celý článek >>

Festival Souznění opět zavítá do Beskyd

Po, 13.11.2017

Předvánoční mezinárodní festival vánočních...

celý článek >>

Potkáme se v Brně

Čt, 09.11.2017

Již od tohoto pátku 10. listopadu až do neděle 12. listopadu se můžeme...

celý článek >>

Olympionici do Koreje nafasují „Raškovky“

Čt, 09.11.2017

České olympioniky bude na hrách v jihokorejském Pchjongčchangu inspirovat...

celý článek >>

Anketa

Našli jste na novém portále, co jste hledali?

Ano, vše co jsem hledal(a)

Ano, ale jen částečně

Ne, ale jsou zde zajímavé informace

Žádná z těchto odpovědí