Mírový běh Česká republika 2015

Mírový běh Česká republika 2015

Publikováno: Pá, 29.05.2015

V pondělí 1.6.2015 se také město Příbor zapojí do neobyčejného mezinárodního štafetového běhu s hořící pochodní PEACE RUN. Mírovou pochodeň nesou statisíce dobrovolných běžců přes více než 140 zemí světa. Pochodeň symbolizuje vše, co nás spojuje bez ohledu na naši národnost, kulturu a víru – symbolizuje přátelství, porozumění, mír a harmonii. Peace Run nepropaguje ani nepodporuje žádné konkrétní náboženství nebo politický názor. Snaží se podporovat svobodu a toleranci ve společnosti. Mírový běh, celým názvem “Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run”, vznikl v roce 1987.

Běžci Mírového běhu přiběhnou z Frenštátu p. Radhoštěm, přes Kopřivnici do Příbora 1.6. v cca 12:15 hodin po cyklostezce kolem řeky Lubiny a „příborští“ je budou očekávat u mostu u vlakového nádraží. Zde převezme štafetu „Příbor“ a poběží za účasti členů rady města a zastupitelstva, studentů Masarykova gymnazia, žáků základních škol Jičínská a Loma, zástupců Basketbalového klubu Příbor ad. nábřežím Rudoarmějců přes lávku po ulici Josefa Rašky, dále ulicí Nádražní na náměstí. Na trase se může zapojit každý občan a běžet, podržet si Mírovou pochodeň a poslat své přání pro mír do dalších měst a zemí.

V programu na náměstí Sigmunda Freuda vystoupí školní kapela ZŠ Jičínská, účastníky přivítá starosta města a zdravici přednesou zástupci Peace Run. V rámci projektu EDISON běžce na náměstí přivítají i zahraniční studenti z Japonska, Indie, Brazílie, Singapuru, Filipín, Rumunska a Ukrajiny, kteří budou v té době na návštěvě základních škol v Příboře. Po krátké 40timinutové zastávce bude štafetový běh pokračovat z náměstí ulicí Místecká po ulici 9. května přes Kateřinice a Trnávku směrem do Ostravy.

Zdroj: www.pribor.eu