Publikováno: Čt, 12.01.2017
Jste milovníky kvalitní gastronomie a gastronomických zážitků? Tak právě vám začíná ten správný měsíc roku.
Každoroční Grad Restaurant festival s letošním tématem Baroko na talíři nabídne lidem od 15. ledna do 28. října k ochutnání vysokou gastronomii. Do festivalu se zapojí celkem 93 restaurací v celé České republice, které nabídnou jídla ze surovin, které byly typické v kuchyni pro urozenou společnost v 16. a 17. století.
A také v Beskydech najdete restaurace, které se do festivalu zapojily. Navštívit můžete Valašskou kolibu v horském hotelu Sepetná v Ostravici nebo hotel Miura v Čeladné.
Podávat se bude:
Hotel Sepetná:
V portském marinovaná kachní játra, jablečné chutney, domácím podmáslový chléb
Kančí hřbet na ovocné omáčce, mačkaný brambor, bramborová spirálka brusinky v červeném víně
Krupicové koule obalované v oříškovém griliáši, vanilková omáčka, zmrzlina z červené řepy
Hotel Miura:
Pečený filet z candáta, pohanka od Šmajstrly s jelítkem a červenou řepou
Hovězí karabáček, crumble z morkové kosti, kořeněné dýňové pyré
Perníkový knedlíček, parfet ze štramberského ucha, marinované švestky
Rezervujte si svůj čas ZDE.
Přejeme vám dobrou chuť;-)