Město Frýdek-Místek ožije historickými slavnostmi

Město Frýdek-Místek ožije historickými slavnostmi

Publikováno: Út, 20.08.2013

Konec prázdnin ve Frýdku-Místku patří již tradičně Frýdeckým historickým slavnostem. Konat se budou v sobotu večer a po celou neděli v parku Pod Zámkem, který obsadí rytíři na koních, mušketýři, kejklíři, komedianti i tanečníci. Historickou atmosféru navodí také nedělní dobový jarmark s bohatým občerstvením. Vstup na akci je zdarma.

Frýdecké historické slavnosti zahájí v sobotu po setmění průvod rytířů s hořícími loučemi, kteří se za hřmotu bubnů vydají z frýdeckého náměstí do parku Pod Zámkem. Zde se uskuteční večerní rytířský turnaj na počest města a ohňové kejklování.

Neděle bude patřit historickému jarmarku, ale také šermířským soubojům, středověkým tancům, divadlu a kejklování. Na děti bude čekat i středověký kolotoč a farma s domácími zvířátky. Připraveny budou také rytířské hry a soutěže a samozřejmě bohaté občerstvení ve stylových velkoplošných stanech.

Frýdecké slavnosti pořádá Statutární město Frýdek-Místek ve spolupráci se Společností pro zachování kulturního dědictví historie a romantiky a agenturou Gryff.

Program:

Sobota 24. srpna – od 20 do 22 hodin - frýdecké náměstí a park Pod Zámkem

- průvod rytířů s hořícími loučemi

- rytířský turnaj na počest města

- ohňové kejklování

- dobová hudba

Neděle 25. srpna – od 10 do 18 hodin - park Pod Zámkem

- historický jarmark

- dobové vystoupení hudebníků a tanečníků

- komedianti a kejklíři

- šermířská představení

- rytíři a koně

- rytířské hry pro děti i dospělé

- dětský historický kolotoč

- domácí zvířata

Zdroj: Jana Matějíková, Magistrát města Frýdku-Místku