Máte již plány na tento víkend?

Máte již plány na tento víkend?

Publikováno: St, 16.09.2015

Běh rodným krajem Emila Zátopka

Běh rodným krajem Emila Zátopka je věnován slavnému kopřivnickému běžci Emilu Zátopkovi. V sobotu 19. 9. 2015 to bude přesně 93 let od jeho narození a právě v tento den proběhne již 13. ročník memoriálu tohoto slavného olympijského vítěze. Start závodu, který odstartuje sama manželka zesnulého Emila Zátopka - Dana Zátopková, je naplánován na 11:00 hod. poblíž jeho památníku u Technického muzea Tatra v Kopřivnici. Cíl běhu a předávání cen vítězům je ve 22,3 km vzdáleném městě Rožnov pod Radhoštěm, ve Valašském muzeu v přírodě, kde je ve Valašském Slavíně místo posledního odpočinku Emila Zátopka.

KOPŘIVNICE

• 8.00 – 10.30 hod. prezentace závodníků v ZŠ dr. Milady Horákové a před odstartováním běhu koncert Městského dechového orchestru Kopřivnice.
• V 11.00 hod. start před Technickým muzeem Tatra v centru města. Závod bude odstartován za účasti paní Dany Zátopkové.

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Valašské muzeum v přírodě v Rožnově p. R., Dřevěné městečko

• 9.30 – 11.45 hod. – Den města s Během rodným krajem Emila Zátopka
• 12.10 – 14.00 hod. – doběh závodníků do cíle v Dřevěném městečku
• od 14.00 hod. – slavnostní vyhlášení vítězů v amfiteátru za účasti hostů
• 15.00 – 17.30 hod. – kulturní program v amfiteátru

Běh dětí Kopřivnicí

Součástí Běhu rodným krajem Emila Zátopka je také šestý ročník Běhu dětí Kopřivnicí, který se koná v sobotu 19. 9. 2015 v parku Dr. Edvarda Beneše v Kopřivnici, a Lidový běh v centru města, který je určen nejen pro děti, ale i pro dospělé bez omezení věku.

BĚH DĚTÍ KOPŘIVNICÍ

• 8.00 – 10.15 hod. prezentace účastníků u ZŠ dr. Milady Horákové • 9.15 – 10.35 hod. starty jednotlivých kategorií v centru města. Všichni závodníci dostanou v cíli tričko, pamětní list a sladkou odměnu.

LIDOVÝ BĚH – Běháme pro zdraví s Jarmilou Kratochvílovou

• 8:20 – 8:55 hod. prezentace účastníků u ZŠ dr. Milady Horákové • v 9:00 hod. start, malá odměna pro účastníky

TFA Štramberská Trúba 2015

Město Štramberk a Sportovní klub HZS MSK zvou všechny příznivce hasičů, aby se přišli podívat a podpořit zápolení těch nejlepších z nejlepších, na hranici lidských sil při extrémní soutěži hasičů, která se uskuteční v sobotu 19. září 2015 od 9:00 hod. ve Štramberku na náměstí a na Štramberské Trúbě. Tradičně kvalitně obsazená soutěž za mezinárodní účasti z řad profesionálních, podnikových i dobrovolných hasičů, je simulací reálné zásahové činnosti hasičů u různých typů zásahů. Jsou vypsány dvě kategorie, a to do 35 let a nad 35 let, bez rozdílu zda jde o profesionální, podnikové či dobrovolné hasiče.

Relaxačně poznávací víkend

Rekreační středisko U Kateřiny Vás zve na rekreačně poznávací víkend, který proběhne ve dnech 18. 9. – 20. 9. 2015 v příjemném prostředí dětského tábora Kateřina na Libotíně v malebném prostředí Štramberka. Budete mít jedinečnou možnost poznat Štramberk netradičně, dozvíte se, jak se hledají energetická místa v přírodě, a některá z nich dokonce navštívíte. Naučíte se, jak správně ráno vstávat a jak si rozproudit energii v těle na celý den. Dozvíte se také, jak se co nejlépe vyzbrojit a posílit na zimu. Připraven bude i večerní program, jehož součástí bude beseda o již zmiňovaných energetických místech, a příjemná meditace za zvuku šamanských bubnů.

Příjezd a ubytování: v pátek 18. září mezi 16 - 17 hodinou (pokud Vám tento čas nevyhovuje, je nutné dát dopředu vědět)

Ubytování: dle nahlášení, možnost chatky pro dvě osoby, nebo pokoje 3 – 4 osoby na pokoji

Odjezd: neděle 20. září v 15 hodin

Příborský SokolŠlap

TJ Sokol Příbor ve spolupráci s městem Příbor Vás zvou s kočárkem, na kole, koloběžce, kolečkových bruslích nebo jiných kolečkách na 2. ročník rekreační cykloturistické akce s názvem Příborský SokolŠlap, který se uskuteční v sobotu 19. 9. 2015 v areálu Sokolovny Příbor. Start je naplánován na 7:30 – 9:30 hod. a závodníci budou v cíli (taktéž Sokolovna Příbor) očekáváni až do 17:30 hod. Těšit se můžete na občerstvení, pivo, víno, guláš, grilované maso, klobásky a další pochoutky. K poslechu Vám bude od 15:00 hod. hrát country skupina Fleky.

Slosovatelné startovné 40 Kč na osobu, pro veřejnost je vstup dobrovolný. V cíli bude pro každého účastníka připravena poukázka na stravu v hodnotě 20 Kč. Pro účastníky, kteří jsou z daleka, je nově připravena možnost osprchovat se a přespat v tělocvičně na žíněnkách ve vlastním spacáku za 60 Kč.

Trasy:
• na Orinoko a zpět - vhodné pro šlapadla, koloběžky, in-line brusle
• přes Prchalov k Boroveckým rybníkům, přes bývalý statek Točna, přes novou lávku u Platanu, zpět do areálu Sokolovny. Možno prodloužit ke kapličce a kolem Matulových rybníků
• okolo vodní nádrže Brušperk
• na hrad Starý Jičín
• na Ondřejník a zpět
• na Lysou horu

Grand Prix Příbor - skokové závody

Jezdecký oddíl TJ Příbor a město Příbor Vás zvou na Grand Prix Příbor - skokové závody, které se uskuteční v sobotu 19. 9. 2015 od 10:00 hod. na ranči u Michálků v Příboře. Připraven bude zajímavý program v podobě westernových soutěží pro děti i dospělé, projížďka na ponících, návštěva zooparku a ukázka výcviku služebních psů Policie ČR. Zajištěno bude také bohaté občerstvení a možnost večerního posezení u táboráku. Živá tombola – 1. cena - sele. Vstupné 20,- Kč, děti zdarma.

VIII. Bubenická párty

BAV klub Příbor vás v sobotu 19. 9. 2015 od 14:00 do 21:00 hod. zve na VIII. Bubenickou párty, která se uskuteční v areálu BAV klubu na Masarykově ulici v Příboře (za nepříznivého počasí se akce přesouvá do budovy BAV klubu). Jedná se o setkání bubeníků s etnickými bubny a jinými perkusí nástroji, bonga, djembé, tamburíny, tibetské mísy, didžeridu, mandaly, muzikoterapie apod. Těšit se můžete také na rituální zapálení ohně, workshopy bubnování a tanců nebo na vystoupení bubenické skupiny "BAV Keltik".

Vstupné: dospělí a mládež v předprodeji 100 Kč / na místě 130 Kč, děti do 15 let 50 Kč a rodinné vstupné (2 dospělí + 1-3 děti) 250 Kč.

Janáčkovy chodníčky

Jako každý rok, i letos, vás KČT Příbor zve na již 39. ročník turistického pochodu okolím města Příbora a Hukvald s názvem Janáčkovy chodníčky. Startovat se bude od 6:30 – 9:00 hod. na vlakovém nádraží v Příboře, kde proběhne i povinná registrace, za kterou pak každý účastník obdrží diplom o absolvování jemu zvolené trasy a malé občerstvení v cílové stanici, která je každoročně v restauraci U Čecha v Příboře.

Pěší trasy: 10km, 15km A, 15km B, 25km a 50km

Cyklo trasy: 30km a 60km

Autobus na trase Chlebovice (15 km B) a Hukvaldy obora (10 km) odjíždí v 9:00 od nádraží ČD Příbor!

Zdroj: www.lasska-brana.cz