Máje již plány na víkend?

Máje již plány na víkend?

Publikováno: Pá, 19.06.2015

Štramberk ožije zábavou

V sobotu bude na štramberském náměstí opravdu živo. Konají se zde hned dvě velké akce. První z nich jsou Dny města Štramberka, které nabídnou jarmark, bohatý kulturní program i přehlídku dechových hudeb - Štramberský krpál.
U příležitosti těchto oslav bude Štramberk hostit také Lašské hry. Třetí ročník putovní akce pro celou rodinu bude probíhat na štramberském náměstí od 10.00 do 22.00 hodin. Těšit se můžete na atrakce pro děti, mládež i dospělé, soutěžní klání představitelů měst a obcí Lašské brány Beskyd a také večerní koncerty skupin Leda tak, Veselá bída, Revival Beatles Collection Band a Fleret.

Evropský svátek hudby

Kopřivnice se v pátek připojí k oslavám Evropského svátku hudby. Ten vznikl počátkem 80. let v Paříži s cílem zapojit mládež do aktivního provozování muziky. Svátek byl pojat jako hudební happening pod širým nebem, a proto byl pro jeho pořádání vybrán první letní den. Dnes už se slaví ve více než stovce zemí světa a jeho hlavní snahou je zpřístupnit hudbu široké veřejnosti.
Evropský svátek hudby se bude konat na prostranství před Kulturním domem v Kopřivnici v průběhu celého dne. Dopoledne vystoupí zpěváci, sbory a kapely místních základních škol. Odpoledne se pak představí kapely Žlutý pes, Cajon band, Neo Chess Sunny Rock and Roll Band, Sborové studio Permoník a Light & Love. Vstup zdarma!

Kopřivnický drtič

Sobota v Lašské bráně je akcemi doslova nabitá. Koná se totiž také XVIII. ročník poloorientačního nezávodního hobby mtb maratónu - Kopřivnického drtiče. Prezentace přihlášených závodníků bude probíhat od 6.00 do 7.30 hodin. V 7.30 hodin bude následovat start z Letního stadionu Kopřivnice. Pak už vás čeká celodenní "pohodová" vyjížďka ve volné přírodě, při které se hledají horské hospůdky a tajné kontroly. Odkázáni jste přitom pouze na mapu, turistické značení a sami na sebe. A pokud jste se nestihli přihlásit na tento jedinečný adrenalinový zážitek, přijďte alespoň povzbudit ostatní závodníky!

Čajovna Mandala pořádá festival Moment!

Na několika scénách (Sad. Dr. E. Beneše, Music club Papaya, [árt té kafé] Mandala) v Kopřivnici se v sobotu uskuteční již II. ročník festivalu Moment!, který pořádá čajovna Mandala. Od 12.00 hodin se představí naživo kapely SEA + AIR, Longital, Ille, Njumen, Beata Bocek, Hluční Sousedé a další. Kromě bohaté hudební nabídky pro vás bude připraven také doprovodný program v podobě DiscGolfu, slackline parku, nízkých lanových aktivit, dětského koutku, malování na obličej, výtvarného workshopu, žonglé, fireshow či sběrného místa pro dobročinný obchod Moment a další. Pro scény v parku je stanoveno dobrovolné vstupné!

Hrnčířské setkání na hradě Hukvaldy

Na hradě Hukvaldy připravili na sobotu setkání hrnčířů. Zváni jsou všichni, kteří se chtějí dozvědět něco o hrnčířském řemeslu i ti, kteří chtějí shlédnout díla na téma Hukvaldy. Akce bude probíhat po celou otevírací dobu a vstupné je obvyklé.

Letní víkendové akce

Ačkoli tropické počasí pominulo, s letními akcemi se roztrh pytel. Již v pátek můžete zavítat se svými dětmi na pohádkovou hru pro všechny s názvem Svatojánek 2015. Putování pohádkovým lesem kolem řeky Lubiny za svatojánským pokladem startuje od střediska volného času Luna Příbor v 17.00 hodin.
V sobotu se pak od 14.00 hodin bude konat oblíbená akce Myslivecké odpoledne, svatojánské ohně a metání metel na Nábřeží Rudoarmějců v Příboře. Od 16.00 hodin pak budou připraveny soutěže pro děti, od 18.00 hodin program zpestří hudební skupina TNT a následně v 21.00 hodin dojde k zapálení vater a následnému metání metel přes řeku Lubinu. Vstup zdarma!
Letní den pro Kopřivnici se bude konat v neděli na zahradě za Katolickým domem v Kopřivnici. Akci pořádá Katolická beseda Kopřivnice v době od 14.00 do 22.00 hodin.

Zdroj: www.lasska-brana.cz