Lašské hry letos hostí Kopřivnice

Lašské hry letos hostí Kopřivnice

Publikováno: Čt, 16.06.2016

Lašské hry jsou zábavně-soutěžní akce pro celou rodinu, která se každoročně uskutečňuje v jiné obci Lašské brány Beskyd. Před třemi lety hostil Lašské hry Příbor, po něm následovaly Hukvaldy a loni Štramberk. Letos Lašské hry pořádá Kopřivnice. Jejich soutěžní tým složený ze zástupců města bude obhajovat loňské vítězství nad ostatními týmy z ostatních obcí Lašské brány. Navíc v předvečer Lašských her – v pátek 17. června – je připraven i nabitý kulturní program v rámci Evropského svátku hudby, který vyvrcholí koncertem kapely Mňága a Žďorp.

V sobotu 18. června 2016 od 15 hodin se prostranství před Kulturním domem Kopřivnice zaplní nejrůznějšími atrakcemi a chybět nebude ani bohatý hudební program. Až do 20 hodin si přijdou na své hravé děti i dospělí, budou totiž připraveny jak sportovní atrakce, např. bungee running, tak atrakce prověřující zručnost a trpělivost jako domino, prolézací síť, spirála nebo bludiště. Přesnou mušku prověří hra Cornhole, která je rozšířená převážně v USA. Chybět nebude ani tvoření obrázků z písku takzvané pískohraní nebo oblíbené malování na obličej.

Po hudební stránce se o zábavu postará místní Cimbálová muzika Pramínky, Dechový orchestr mladých ZUŠ Příbor, Pokustone, což je název dvojice hudebníků pocházejících z malebných Hukvald, a hlavním hostem a závěrečným interpretem tohoto dne bude Rock&Roll Band Marcela Woodmana. Aby toho nebylo málo, Lašská brána Beskyd připravila doprovodnou soutěž o 3 x 1 000 Kč. K získání výhry je potřeba se vyfotit na 4 místech Lašské brány a své fotky poslat do 17. 6. 2016 do 17:06 na email info@lasska-brana.cz. Více informací naleznete na www.lasska-brana.cz.

Kromě klasického občerstvení zde budou Štramberské uši, Příborské pražené oříšky a semínka, Pivovar Hukvaldy, Kofikolo, Cocktailový bar Lukáše Adamovského a cukrová vata.

Program:
15.00–16.00 CM Pramínky
16.00–17.30 Soutěže zástupců obcí LBB
16.30–17.30 Dechový orchestr mladých ZUŠ Příbor
17.30 Finále soutěží zástupců obcí LBB + vylosování výherců doprovodné soutěže pro veřejnost
18.30–19.15 Pokustone
20.00–21.30 Rock&Roll Band Marcela Woodmana

Zdroj: www.polar.cz