Lašská brána - kam o víkendu?

Lašská brána - kam o víkendu?

Publikováno: St, 30.11.-1

Plesová sezóna je tady!

Již v pátek v Kopřivnici bude zahájena plesová sezóna. První akcí tohoto roku bude Taneční ples určený absolventům tanečních kurzů a milovníkům společenského tance. Taneční rytmy i spoustu další skvělé muziky bude pro celý večer zajišťovat kopřivnická kapela Alfa Orchestra. V doprovodném programu se představí Jan Tyllich s Monikou Martynkovou, Taneční skupina Thara, Studio orientálního tance Farridah a tanečnice ze ZUŠ Zdeňka Buriana. Ples se bude konat od 19.00 hodin ve Velkém sále Kulturního domu Kopřivnice. V pátek se dále koná Skautský ples, a to v Katolickém domě v Kopřivnici.
Plesat budete moci i v sobotu. Na výběr budete mít hned ze dvou plesů. První z nich se koná v Kulturním domě ve Vlčovicích a jedná se o Tradiční obecní bál OB Vlčovice. Pro ty, kterým tradiční plesová róba nepřijde pohodlná, nabízíme Maškarní ples pro dospělé. Ten se uskuteční od 20.00 hodin v Katolickém domě v Lubině.

Víkendové koncertování

V sobotu se v tělocvičně Masarykova gymnázia v Příboře představí Velký symfonický orchestr Sdružení hudebníků Příbor ve svém Novoročním koncertu. V programu zazní skladby populárních a muzikálových melodií. Koncert začíná v 17.00 hodin a předprodej vstupenek probíhá v MIC Příbor.
Netradiční koncert můžete zažít v kostele sv. Kateřiny ve Štramberku. V sobotu od 16.00 hodin se zde koná vánoční koncert Komorního sboru Masarykova gymnázia Příbor. Autorská pastorela Blanky Hrubé nese název Vánoční kolébání.
Příznivci jazzu mohou i v letošním roce zavítat tradiční akci Jazz U Písařů. V neděli od 17.00 hodin vám zahraje Boris Urbánek se svými hosty Hankou Fialovou a Jakubem Žídkem písně z muzikálů Edith a Marlene, Sunset Boulevard, Evita, Mrazík a další. Vstupenky seženete za 130 Kč a vězte, že v ceně máte kromě úžasného kulturního zážitku také zákusek s kávou.

Duškování pro Purpuru

Do Katolického domu v Kopřivnici zavítá v sobotu v 10.00 hodin český filmový a divadelní herec Jaroslav Dušek. Na akci s názvem "Přes překážky ke hvězdám - Duškování pro Purpuru" proběhne autogramiáda knihy Tvarytmy. Herec přivítá také hosta, kterým bude zpěvačka Lenka Hrůzová. Výtěžek z akce bude věnován vzniku Galerie Galaxie a zaměstnávání lidí se zdravotním postižením. Vstupenky v hodnotě 250 Kč lze zakoupit v restauraci Kaťák a také v Informačním centru Kopřivnice.

Zdroj: www.lasska-brana.cz