Koupaliště v Beskydech již otevřela své brány

Koupaliště v Beskydech již otevřela své brány

Publikováno: Po, 23.06.2014

Období letních prázdnin se nezadržitelně blíží a provozovatelé venkovních koupališť a bazénů v Beskydech jsou připraveni nabídnout svým hostům příjemné osvěžení i neobvyklé zážitky.

Například na koupališti Sluníčko v Ostravici si návštěvníci mohou zaplavat v bazénu o rozměrech 25 x 10 metrů, užít si zábavu na největším tobogánu v Beskydech nebo využít služeb Tropico baru.

„Celodenní vstupné pro dospělého činí 88 korun, pro děti od tří do devíti let 77 korun. Nabízíme také slevu pro rodiče, kteří doprovázejí své ratolesti,“ uvedla Dagmar Horáková, manažerka penzionu Sluníčko.

Animační programy v Ostravici

Koupaliště i penzion Sluníčko jsou součástí Rekreačního centra Sepetná. Kdo netouží po vodě v bazénu, může si zapůjčit horská vozítka Segway, jízdní kola a koloběžky. Mnozí mají v oblibě i bowling.

„Pro malé návštěvníky jsme připravili také různorodé animační programy, horolezeckou stěnu a hrací koutek. Ve dnech 23. června a 30. června budou mít děti, které se nám přijdou pochlubit samými jedničkami v doprovodu dvou platících osob, vstup zdarma,“ doplnila Dagmar Horáková.


Setkání s vodními záchranáři

Své brány již otevřel také frýdecko-místecký Aquapark Olešná. „Pojmeme najednou až 3 000 návštěvníků, kteří se mohou kromě koupání pobavit na tobogánech, skluzavkách, ve vířivém kruhu či na nohejbalovém a beachvolejbalovém hřišti. Na prázdniny navíc plánujeme několik akcí pro veřejnost. Například 5. července budeme učit naše nejmenší, jak správně plavat a 19. července strávíme odpoledne s vodními záchranáři z Frýdku-Místku,“ uvedl Vít Stránský, obchodní a marketingový manažer areálu v Olešné.


Adrenalin na příborském koupališti

Hosté příborského koupaliště Ricco si často dopřávají adrenalinové zážitky. „Během slunečných dní provozujeme různé vodní atrakce jako je aquazorbing nebo vodní zábavný park. Zejména děti pak rády využívají i suchozemských atrakcí, mezi kterými nechybí nafukovací bojová aréna nebo bláznivá dráha. Rodiče nemusí mít o své potomky strach, všechny aktivity jsou bezpečné a certifikované a jejich obsluhu zajišťuje vyškolený personál," uvedl Rudolf Korčák, provozovatel koupaliště a autocampu v Příboře.

Osvěžení pro turisty

Vyžití najdou v Beskydech i ti, kteří mají raději komornější prostředí. Příkladem může být osvěžení v originální požární nádrži u pivovaru Kohútka ve Vyšních Lhotách.

„Našimi nejčastějšími hosty jsou turisté, kteří se vracejí z výletu na Prašivou. Hloubka nádrže je půldruhého metru, a protože v areálu nemáme plavčíka, návštěvníci sami dbají o svou bezpečnost,“ uvedla provozovatelka areálu Ivana Březinová.

Zdroj: www.novinky.cz